Dazibao stond afgelopen weekeinde als enige Belgische folkgroep op het hoofdpodium van Folkfestival Dranouter. Opvallend was het ontbreken van oud-speler/gitarist Karim Baggili. Uit navraag bij bandleidster Sophie Cavez blijkt dat Baggili de groep heeft verlaten. Zijn plaats wordt nu definitief ingenomen door de Vlaamse flamenco-gitarist Myrddin De Cauter.

Baggili wordt teveel in beslag genomen door zijn eigen werk. Sophie Cavez: "Karim speelt nu alleen met zijn eigen projecten (solo et quartet). Hij kon niet meer 100% met ons werken. Nu is dus Myrddin de vaste gitarist van de groep. We zijn heel blij met hem. Hij is voor ons een heel waardig vervanger en we gaan beginnen met een nieuwe repertoire voor een nieuwe cd met zijn eigen klank. Dat belooft."
 
Myrddin is een telg uit een muzikaal geslacht. Hij is een van de kinderen van gitarist/zanger Koen De Cauter, die helemaal thuis is in flamenco, jazz en zigeunermuziek. Myrddin toonde aanvankelijk zijn aanleg op klarinet, drums en gitaar. Op zijn 14de ontdekte hij de rijkdom en originaliteit van de flamencogitaar. Na de fundamenten van zijn vader geleerd te hebben vertrok hij naar Spanje waar hij 'materclasses' volgde bij enkele grote namen uit de Flamenco: Manolo Sanlucar, Gerardo Nuñez, Rafaël Riqueni, Enrique De Melchor... Myrddin volgde ook nog klassieke gitaaropleiding aan het concervatorium.

myrddin de cauter
Myrddin De Cauter

Zes jaar geleden verscheen zijn debuut-CD 'Imre'. Maar hij blijft ook klarinet spelen in zowel binnen- als buitenland in verschillende formaties en genres en daaruit vloeiden dan weer enkele CD-opnames. Ook drumt hij nog geregeld bij groepen die jazz, musette en Zuid-Amerikaanse muziek spelen. De laatste jaren houft Myrddin zich vaak veel bezig met hedendaagse klassieke muziek, zowel als componist en arrangeur met reeds enkele gewichtige projecten op zijn naam zoals: 'De Passie van De Ketter' (Brugge 2002) met o.a. Wannes Van de Velde en 'Volkeren onder verdrukking', een project voor het Festival van Vlaanderen (2002) met het Arriaga strijkkwartet. Ook zijn reeds enkele arrangementen van hem opgenomen op CD.

Eind 2005 kwam zijn nieuwe CD uit: 'Novar'. Begin januari werd het de CD van de week in het Vlaamse dagblad De Morgen. De recensent waardeert  Novar met vier sterren. Hij schrijft ondermeer: ‘Vlaamse vernieuwer van de flamenco' (...) ‘De technische vaardigheid van de jongeman zorgt ervoor dat hij probleemloos jazz, filmmuziek en klassiek in zijn composities integreert.'

Myrddin trekt de laatste tijd langs de theaters met Myrddin Y Compadres, wat staat voor een gezelschap dat flamenco versmelt met jazz, klassiek en etnische muziekstijlen. In die band spelen ondermeer zijn broer Dajo op contrabas en zijn zus Vihdis op piano, maar ook José Ligero (zang en palmas), José Toral (percussie en gitaar), Celine (dans en palmas) en Hendrik Braekman (gitaar). Met Ligero stond Myrddin afgelopen weekeinde ook op Dranouter.