Op 22, 23 & 24 september is er Venster op het OOsten, workshops Balkan- en Turkse muziek en zang van de SVN (Stichting Volksmuziek Nederland). Dit vindt plaats in De Glind, bij Amersfoort. Het thema van de workshops is: "Iets nieuws komt voort uit kennis van de traditie." (Kenzo Takada)

Overzicht workshops
Introductie samenspel Balkanmuziek • Sake Kuipers
Kennismaking met de meeslepende Balkanmuziek. Voor minder èn meer ervaren muzikanten.

Speels de Balkanmuziek leren • Renske Velthuis
De smaak van Balkanmuziek te pakken? Al spelend en proevend raak je meer thuis in de toonladders, ritmes en versieringen waardoor deze muziek ons zo aanspreekt.

Stara Gradska Pjesma • Srdjan Kekanovic
Melodieuze, hartstochtelijke levensliedjes uit de steden van voormalig Joegoslavië. Soms Sefardische, Hongaarse of Italiaanse invloeden. Altijd Slavische passie.

Turkse muziek in het centrum • Roelof Rosendal
Turkije ligt centraal tussen Iran, de Balkan en de Arabische landen en heeft daardoor een grote rijkdom aan prachtige muziek. Aan de hand van eenvoudige maar mooie melodieën maken we kennis met interessante maatsoorten, boeiende toonladders, muziekstijlen en de kunst van het improviseren.

Griekse muziek en zang • Michiel Koperdraat
Raki, olijven, bouzouki's, baglama's, rembetika's, Griekse melodieën, toonladders, ritmes en romantiek. Voor zangers en redelijk ervaren Nederlandse spelers.

The heart of the clarinet • Sevgin Idrizoski
Cooking up the Cocek! • Monique Lansdorp
Nieuwe en oude Roma melodieën uit Bulgarije en Macedonië. Sevgin voor klarinetten en saxen. Monique voor de strijkers, andere snaren, andere blazers, elektronische instrumenten, percussie. And stirring up the whole!

De Balkanaccordeon • Hans Derksen

Solo's, versieringen, begeleiding, baslijnen, akkoorden, tips, trucs, luisteren, alles voor de Balkanaccordeon.

22, 23, 24 september 2006, Venster op het Oosten, Workshops Balkan- en Turkse Muziek.
Kosten Eu 145 all in; Plaats: de Glind tussen Amersfoort en Barneveld (busje vanaf station A'foort); Programma en opgeven: www.venster.volksmuziek.nl. Vragen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 040 255 24 87.
Info workshops vol/nog plaats: vensterophetoosten (na half augustus)