We berichtten al over The Watchman op Myspace, maar ook Michel van Montfort, als singer-songwriter opererend met de naam Grand Theft, heeft daar sinds kort een plek. En dan zijn er nog heel wat andere bekende en minder bekende namen te vinden, zoals Yann Tiersen, Ray LaMontagne, Nick Drake, Corvus Corax, Devendra Banhart...

Er zijn tegenwoordig allerlei sites waar mensen terechtkunnen met hun profiel, om zo vrienden te maken. Daaronder bevindt zich ook Myspace. Het bijzondere aan die website is dat er heel wat muzikanten op terug te vinden zijn. Michel van Montfort is er een van. Hij heeft vier nummers toegevoegd. These Things komt van zijn jongste album Lucky. Daarnaast heeft hij drie niet eerder uitgegeven liedjes erop gezet, I Belong, The Favour en Laugh. De stukken zijn te horen en gratis te downloaden via www.myspace.com/grandtheftmusic99.

Daarnaast zijn er nog heel wat interessante artiesten terug te vinden. In het genre folk vond de redactie al 100 namen, waaronder: Yann Tiersen, Ray LaMontagne, Nick Drake, Donovan, Suzanne Vega, Calexico, Billy Bragg, Townes Van Zandt, Loreena McKennitt, Corvus Corax, Ane Brun, Goran Bregovic, Moya Brennan, Kate Rusby, Devendra Banhart en Woody Guthrie. Een zeer veelzijdige lijst namen, dus zal eenieder wel iets van zijn gading vinden. Overigens zijn er in een heleboel genres artiesten te vinden. Wie van blues, country, americana, gothic, jazz of metal houdt kan ook op zoek naar zijn favorieten. Op dit moment is alles op de site gratis. Inkomsten worden verkregen door advertenties. Artiesten kunnen zelf hun profiel aanmaken en bijhouden.

Voor nadere informatie zie: www.myspace.com.