Minder volk overdag en een gezellige drukte 's avonds, dat is de balans die Gent opmaakt na tien dagen feesten. Naar schatting 1,3 à 1,4 miljoen mensen hebben de Gentse Feesten bezocht. Dat zijn er 400.000 minder dan vorig jaar. De Feesten eindigden gisteravond met de "nacht van de lege portemonnees". De Boomballen in het Baudelopark waren elke avond zeer goed bezocht. De dansinitiaties 's middags minder door de aanhoudende warmte.

Al enkele jaren zoekt Gent naar een manier om de Feesten beheersbaar te houden. Zo werd besloten af te zien van grote publiekstrrekkers als Clouseau. Een enorme volkstoeloop zoals vorig jaar (1,8 miljoen bezoekers) bleef mede door de hitte uit. Op de warme middagen was het aanzienlijk rustiger dan voorgaande jaren. Met name de kindervoorstellingen leden daaronder. Sommige werden afgelast.  

Hoewel de opkomst lager lag moest de politie toch meerdere kerens pleinen afsluiten omdat er te veel volk was. Dat was elke avond het geval op de Groentemarkt en Boomtown, soms op Sint-Baafs.

Het technofestival 10 Days Off in de Vooruit en het ICC had geen last van de warmte en bracht net als vorig jaar 25.000 mensen op de been. Het Blue Note Records Festival lokte 29.000 tot 30.000 jazzliefhebbers.