Matzko laat weten dat er nog enkele optredens zullen zijn dit jaar, maar dat zijn de laatste van de band. Het is geen definitief einde, maar de leden gaan elk hun eigen weg en het is de vraag of en wanneer Matzko nieuw leven zal worden ingeblazen. Hieronder integraal het bericht van de band:

Na ruim zeven jaar zal Matzko 2 september op het festival MistyFields voorlopig haar laatste optreden doen. Omdat alle muzikanten meer tijd willen besteden aan andere muzikale projecten en hun privé-leven lassen we een pauze in. Voor hoe lang weten we nog niet. We hebben met z'n allen een kei leuke tijd achter de rug en het is nu tijd voor andere en nieuwe uitdagingen.

matzko
Matzko, foto Martijn Lieffers

Matzko 2006 is een resultaat van veel werk, door veel mensen die we allemaal heel graag willen bedanken voor alles wat ze voor ons betekend hebben;
 
Van straatmuzikant tot powerfolk is de titel van een van de interviews die we gaven aan de schrijvende pers, een titel om trots op te zijn! We speelden meer dan 300 optredens in grotere en kleinere bezettingen, maakten 6 geluidsdragers en hadden de unieke kans om naar Bosnië af te reizen om daar heel veel kinderen een dagje gelukkig te zien stralen.
Een optreden in het Belgische Antwerpen zorgde voor een uitnodiging om in Praag te komen spelen, wat uiteindelijk een klein tourneetje werd, met zelfs een optreden op een varende boot over de Moldau. We speelden twee keer op een festival in Italië, waar we bij aankomst verwelkomd werden door fans die Upon The Green Hills zongen. Optredens in o.a. de Melkweg, 013 en het Tros muziek café waren hoogtepunten, maar zeker zo waardevol was elke keer weer de unieke combinatie van al die muzikanten die binnen Matzko het podium deelden. Soms waren we met z'n tweetjes, soms met negen man, feest was het altijd!
 
En....., zonder alle nachtelijke terugritten hadden we nu nooit de kennis gehad over welke tankstations de beste satékroketten hebben......
 
We doen nog 3 optredens mis deze niet want het zijn de laatste...
26-06-2006 Café De Buut
01-07-2006 Slokdarmfestival
02-09-2006 Festival MistyFields ( - - - MATZKO-XL - - - )
 
De website www.matzko.com zal blijven bestaan. Ook zal er af en toe een update gedraaid worden van live opnames in mp3 en film vorm.
 
Groetjes,
Jan, Rens, Roos, Heike en Peter