Groeten Uit Oisterwijk heeft de geplande concertdata van Laïs en Dommelvolk uit haar GUO-concertserie 06/07 onderling gewisseld. Hierdoor schuift Laïs van 17 december naar 15 april en schuift Dommelvolk dus in omgekeerde richting. Daarmee is niet Dommelvolk, maar Laïs GUO's seizoensafsluiter.

Aanleiding is het ‘goede en slechte nieuws' van de impresario van Laïs aan de Oisterwijkse concertorganisatie. Eén van de Laïs-dames is zwanger en verwacht haar kind begin december. Dat is een week of twee voor de geplande datum van het GUO-concert van Laïs in 't Boerderijtje.

laïs
Laïs

"Proficiat voor de Laïs-zangeres in kwestie, maar pech voor ons", bevestigt GUO-programmeur Jos Creusen het goede en slechte nieuws. "Vooral pech, omdat het Laïs-concert al zo goed als uitverkocht was. In goed overleg met impresario's en artiesten hebben we verschillende opties bekeken. Dankzij medewerking van Dommelvolk bleek de optie om hen te wisselen met Laïs de beste."

GUO laat de wisseling één dezer dagen doorvoeren op haar website. Belangstellenden die al digitaal reserveerden voor deze concerten, ontvingen van GUO intussen persoonlijk een e-mail. Hun tickets staan nu gereserveerd voor de nieuwe data, tenzij ze GUO voor 15 juni aanstaande laten weten dat ze hiervan geen gebruik maken. Hierdoor komen wellicht weer enkele extra tickets beschikbaar voor beide concerten. Deze kunnen opnieuw worden gereserveerd op www.do.nl/guo. Ten gevolge van deze wisseling zal de uitgave van de nieuwe GUO seizonsbrochure enige vertraging oplopen.