Gedurende de maanden juni en juli zal een bijzonder muzikaal theaterproject op tournee gaan langs de Hanzesteden aan de IJssel. Op en rondom het verbouwde binnenvaartschip De Drost van Salland zullen acteurs van het Theaterschip en muzikanten van de groep Dubius de voorstelling Storm! spelen.

Storm! speelt zich af in het begin van de vorige eeuw. De Eerste Wereldoorlog is voorbij en de Hollander is druk verwikkeld in de strijd tegen het water. De tijden zijn, economisch gezien, knap beroerd. De ouders van Barend halen hem van school en laten hem meewerken aan de indamming van de Zuiderzee. Ondertussen droomt Barend van zeemansavonturen die hij kent van bootslui en van de meester, toen hij nog op school zat.

Als Barend steentjes keilt over het water en dromerig voor zich uit staart, gebeurt er iets wonderlijks. Een schip doemt op. Het schip is gedoemd om zeven jaren rusteloos en onafgebroken over de wereldzeeën te zwerven. De kapitein heeft ooit de elementen (natuur) getart en is met zwaar weer toch uitgevaren. Alle matrozen waren erop tegen. Ze probeerden hem over te halen, niets hielp. Al moet ik doorvaren tot in de eeuwigheid, we gaan, zei hij. Ze gingen en het liep verschrikkelijk af. Het volgeladen schip vertrekt tegen de storm in. De zeilen verbranden zonder rook. Het mooie witte schip werd tot een zwartgeblakerd spookschip. Tijd verstrijkt, maanden worden jaren en nooit werd meer iets van het schip vernomen. Nergens spoelden wrakstukken aan. Nooit werd iets van het spookschip gehoord, zodat de meest wilde verhalen de ronde deden.
Tot nu dus!!

Storm! is een muzikaal theaterstuk voor iedereen tussen de 7 en 77 jaar en andere avonturiers.

Dubius is een ongeschoren folkgroep uit Nijmegen. Ze zijn door het hele land als zesmansformatie te zien met hun eigen bloedmooie liederen en folkmelodieën. Voor het project Storm! zal de groep aantreden met Dick Dijkman, Marcel Grotens, Roel Seidell en Peter van den Bos. De gehele muzikale omlijsting is door de groep speciaal geschreven voor dit unieke project. Dubius maakt gebruik van hun uitgebreide instrumentarium zoals; gitaar, mandoline, viool, trekzak, fluit, nickelharpa en doedelzak. Verder zal alles wat op het schip en klinkt als muziek, gebruikt worden voor de voorstelling.

Zie ook: www.hanzesteden.info/storm/index.htm en www.dubius.nl.