De legendarische groep The Country Gentlemen, die bijna 50 jaar geleden (1957) in Washington DC werd opgericht, treedt woensdagavond 31 mei op in de huiskamer van Marius Klein en Clara Brandringa in Zuidwolde. Een unieke locatie voor een groep van zo'n groot formaat.

The Country Gentlemen was de eerste band die bluegrass mengde met folk, country en rock en trok daarmee een heel nieuw publiek van traditionele country/bluegrass fans tot folk en rock liefhebbers. Door de jaren heen onderging de band vele personele wisselingen maar de kwaliteit bleef onveranderd hoog. Onder leiding van Randy Waller, die de plek heeft ingenomen van zijn in augustus overleden vader, zullen The Country Gentlemen woensdagavond 31 mei het publiek doen terugdenken aan de echte authentieke bluegrass uit de jaren vijftig, zestig en zeventig. Zowel oud en nieuw repertoire zal de revue passeren.

Vertelprogramma : Roasted Barley
Tevens is er de 31e mei ook een kleine première van Roasted Barley; een nieuw vertelprogramma van Blue Dew, waaruit het verhaal De kracht van Idan's viool zal worden verteld. Een verhaal over de ontmoeting tussen de Ier Idan en Aoife, de vrouw die niet droomde. Het verhaal is geschreven en wordt verteld door John Beumer die daarbij zal worden begeleid door Marius Klein (op gitaar) met zijn speciaal voor dit programma geschreven muziek.

Huiselijke sfeer
Southwood Huisconcerten worden sinds 2002 jaarlijks georganiseerd door Marius Klein en Clara Brandringa. De concerten vinden plaats in de huiskamer van Marius en Clara. Hoewel dus voor een klein publiek worden er wel bands van groot formaat uitgenodigd. Zo waren er o.a. optredens van  Rick & Rosie uit Engeland, The Inlaw Sisters, Vals Plat en Erik Visser (Flairck) en dit jaar dus The Country Gentlemen. Clara en Marius hopen zo'n vijftig belangstellenden voor deze bijzondere avond te mogen ontvangen om in huiselijke sfeer te genieten van deze bijzondere avond in Zuidwolde.

Omdat er slechts beperkt zitplaatsen beschikbaar zijn is het raadzaam -en gewenst- tijdig te reserveren. Het concert vindt plaats in de huiskamer van Marius Klein en Clara Brandringa, aan de Burg. Tonckensstraat 12 in Zuidwolde. Het concert begint om 19.30. De entreekosten zijn € 12,50. Reserveren kan op 0528-321950 of 06-26552185.