De nieuwe seizoensbrochure 06/07 van het Muziekcentrum Frits Philips belooft mooie optredens, van o.a. Songwriters United, Michael de Jong, Doug MacLeod tot Lúnasa en Milladoiro.

Ad van Meurs
, die al een paar seizoenen bijzondere concerten heeft gepresenteerd in het Muziekcentrum in Eindhoven, gaat dat vanaf 18 september in Meneer Frits doen. Er zal dan wekelijks een singer-songwriter, akoestische band of rootsy performer zijn opwachting maken tegen een zeer schappelijke entreeprijs. In het café worden de rode gordijnen opgehangen, de stoelen omgedraaid, spots opgehangen en Meneer Frits verandert in een mooie club.

Het begint al meteen goed met de cd-presentatie van het nieuwe album van The Watchman, die in voltallige bezetting zal aantreden met daarbij Gerard de Graaf op piano en Osama Mileeghi op percussie. In de weken daarna zullen achtereenvolgens spelen:

25 september - Songwriters United
02 oktober - Caroline Herring & Jeffrey Foucault
09 oktober - Dar Williams
16 oktober - Michael de Jong
23 oktober - Tom Skinner & Gene Williams
30 oktober - Michael Weston King
06 november - Where's Jerry
13 november - Doug MacLeod
27 november - Tandy
04 december - Rick Barron & Kevin Evans

Als spetterende afsluiting staat op 26 mei volgend jaar het Naked Song Festival geprogrammeerd. Deze keer groter dan we gewend waren, maar wel met top acts, zoals de Ierse bard Luka Bloom en de Amerikaanse singer-songwriter Myshkin op het affiche.

De optredens in Meneer Frits beginnen telkens om 21:00 uur en kosten 4 euro (+ 1 euro servicekosten indien na 21 augustus besteld wordt). Het Naked song Festival begint om 20:15, in de Grote Zaal, Rabobankzaal en foyers en kost 18 euro (+ 1 euro servicekosten).

Overigens valt er nog veel meer te genieten in het Muziekcentrum in Eindhoven. Voor de liefhebbers van Ierse folk is er de reeks Celtic Connections, met Moya Brennan, Lúnasa, Irish Unplugged (met Mary McPartlan, Beoga en The Fureys & Davey Arthur) en Milladoiro (Keltische muziek uit Spanje). Verder is er nog muziek uit Portugal, Afrika en Cuba, en niet te vergeten de serie Gypsies met een selectie Balkangroepen.

Voor een volledig overzicht en bestellingen zie: www.muziekcentrum.nl