Stichting De Zeeuwse Taele organiseert op 25 november de dialectmuziekwedstrijd Zing Zeeuws!. De bedoeling is het gebruik van de Zeeuwse dialecten in de populaire muziek te stimuleren. Er zijn twee categorieën: liedteksten en zelf uitgevoerde liederen op het gebied van Zeeuwstalige muziek. Een subsidie van 4500 euro heeft deze liedwedstrijd definitief mogelijk gemaakt.

Enkele bandjes die een eigen nummer in het Zeeuws willen uitvoeren, hebben zich al aangemeld. Ook andere artiesten kunnen zich voor deze categorie nog inschrijven tot 1 september. Tekstdichters kunnen liedteksten inzenden. Deze worden op het festival uitgevoerd door bekende Zeeuwse artiesten. In beide categorieën zijn drie prijzen te winnen: een hoofdprijs van 400 euro en prijzen van 300 en 200 euro.

De wedstrijd is een initiatief van Joop van den Bremen uit Vlissingen. Ook de consulent streektalen en enkele oudgedienden in de Zeeuwse dialectmuziek zijn betrokken bij de organisatie van de liedwedstrijd.
Voor nadere informatie: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel Joop van den Bremen, telefoon 0118 470394.

Zie ook: www.scez.nl.