Groeten Uit Oisterwijk is tevreden over het aantal reserveringen tot dusverre voor haar GUO-concerten in seizoen 2006/2007. In april verkocht de Oisterwijkse concertorganisatie de eerste 200 tickets voor komend seizoen via de website. Zoals verwacht gaat de meeste belangstelling uit naar het a-capella concert op 17 december van Laïs, het meidentrio dat zichzelf afficheert als ‘sexy wereldmuziek uit Vlaanderen'. GUO gaat ervan uit dat dit concert uitverkocht is rond de tijd dat de nieuwe concertbrochure 06/07 verschijnt.

Groeten Uit Oisterwijk organiseert tussen september 2006 en april 2007 een serie van minstens acht akoestische rootsconcerten voor een luisterbereid publiek. Hoewel afgelopen seizoen de bezoekersaantallen boven verwachting waren, kunnen deze GUO-concerten volgens woordvoerder Jos Creusen nooit draaien op louter entree-opbrengsten. "Geen enkele podiumorganisatie draait op uitsluitend inkomgelden. Wij zijn daarom blij met inkomsten uit advertenties en sponsoring en hopen op subsidies."

Huisvesting culturele organisaties Oisterwijk

Stichting Podiumkunsten Oisterwijk behartigt de belangen van de GUO-concerten. Vanuit GUO participeert Creusen tevens in SPO. Die wil binnenkort in overleg met het nieuwe gemeentebestuur uit Oisterwijk. "En misschien ook wel met dat uit Haaren", aldus Creusen. 't Boerderijtje ligt op Haarens grondgebied.

Met de gemeente Oisterwijk wil SPO in overleg over meer dan zomaar subsidie. SPO biedt haar diensten aan als platform voor alle culturele initiatieven in Oisterwijk en omgeving. Bij de stichting zijn meerdere lokale culturele organisaties bekend die om welke reden dan ook niet in Tiliander terecht kunnen. Het bestuur zoekt naar een oplossing voor dit huisvestingsprobleem door culturele en maatschappelijke functies samen te brengen. "De visie van een sociaal-culturele inslag met lokale maatschappelijke relevantie spreekt ons enorm aan", aldus Creusen. "Hierover willen we met de gemeente in overleg. Die kan hierin een dynamische rol vervullen. Het is eerder een kwestie van willen, van prioriteiten stellen en hup de schouders eronder."

De GUO-concerten hebben voldoende vrijwilligers die hand-en-span-diensten verlenen. Het SPO-bestuur kan echter nog wel enige uitbreiding gebruiken. Meer info stichtingsbestuur: 013 - 5210175. Info en reserveringen GUO-concerten: www.do.nl/guo