Na het nog enkele maanden te hebben volgehouden zonder haar gitaristen, heeft de Bredase worldfolkgroep LUA recentelijk toch besloten om er een punt achter te zetten. ‘De druk om vervangers te vinden en het verschil in mening over de te volgen artistieke koers, heeft ons doen besluiten niet langer in deze vorm en onder deze naam door te gaan', aldus de resterende bandleden op de site www.luamusic.com.

Zondag 1 januari speelde het kleurrijke muzikale allegaartje in de Groene Engel te Oss in een vlammend optreden voor het laatst haar repertoire met de maffe vingervlugge riffgitarist met de hoed en de kleurrijke countrybluesrasta in de gelederen.

Het mogelijk einde van de band kondigde zich een week later aan. Toen besloten de twee gitaristen en songschrijvers op te stappen. Chris Verwijmeren en Robert den Hartigh zeiden zich niet langer te kunnen vinden in de nieuwe commerciëlere koers die de Spaanse zangeres Maria Contreras wilde. Die twee gitaristen waren de afgelopen 4 jaar samen met zangeres Maria Contreras verantwoordelijk voor het vlammende en unieke repertoire van deze 9 mans Spaans-Bredase akoestische worldfolkcombinatie. Op bandpcompetities ging LUA als folkband tussen het rockgeweld meermaals met de hoofdprijs aan de haal. Ze stonden ook op podia van festivals als het International Folkfestival Tilburg, Boink in Borsbeek bij Antwerpen en de Worldfolk Night in Veldhoven.