Aanstaande zaterdag 22/4 staat op een studiedag in Rotterdam de vraag centraal: Hoe enthousiasmeer je muziekscholen en centra voor kunsteducatie om meer aan Nederlandse traditionele muziek te doen. Ook wordt gepoogd in beeld te brengen waar en door wie aan traditionele muziek wordt gedaan. Een van de vragen die aan de orde komt is hoe traditionele muziek een rol kan spelen in een 21e eeuwse samenleving die steeds meer globaliseert. Alles wordt geregeld met praktijkvoorbeelden klinkend gedemonstreerd. Je kunt je nog tot maandag 17/4 aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


De studiedag is in het Continental Art Centre in Rotterdam en wordt georganiseerd door de Nederlandse Raad voor Muziek en het Nederlands Centrum Voor Volkscultuur. Algemeen doel van deze studiedag is belangstelling op te wekken voor traditionele muziek als immaterieel erfgoed.

Er zijn inleidingen door dr. Albert van der Zeijden (Nederlands Centrum voor Volkscultuur), drs. Grigori Sarolea en drs. Jos Koning, terwijl diverse docenten, cursusleiders en musici, onder andere verbonden aan instellingen voor kunsteducatie, over hun ervaringen vertellen. Ook de Stichting Volksmuziek Nederland en de Stichting Draailier en Doedelzak zijn present met informatie etc.

- De studiedag is als volgt ingedeeld:
9.15 - 9.45 uur: ontvangst met koffie/thee
9.45 - 12.15 uur: lezingen met muzikale intermezzo's
12.15 - 13.30 uur: lunchpauze
13.30 - 16.45 uur: lezingen, muzikale intermezzo's en discussie
16.45 - 1730 uur: borrel

Je kunt je voor deze studiedag uiterlijk tot en met morgen, maandag 17 april, aanmelden via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  De deelnemersbijdrage kan op de dag zelf contant worden betaald. De deelnemersbijdrage aan deze studiedag is voor ingeschrevenen in het Toonkunstenaarsregister, leden van de CNV-Kunstenbond en abonnees van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur € 20,- inclusief lunch en koffie/thee, voor overige deelnemers en belangstellenden € 25,-.