De Limburgse folkband Get Paraat, tussen 1976 en 1982 in binnen- en buitenland actief met Nederlandstalige volksmuziek, repeteert weer sinds een half jaar. Mogelijk gaat dit leiden tot een  reünieconcert.

Als dit alles een serieus vervolg krijgt zouden de groepsleden het ook leuk vinden als de lp's die ze ooit opnamen opnieuw op cd zouden uitkomen. Die drie lp's van deze  Heerlense groep zijn Get Paraat, Get Paraat 2 (Stoof MU 7452, 1980) en Ummer get (Stoof MU 7472, 1981). Er bestaan nog meer oude opnamen. Camille Schyns, de gitarist van de groep, heeft daarover contact gehad met de WDR. Deze Duitse omroep heeft hem 10 nummers op CD toegestuurd die door de WDR op 22 januari 1979 zijn opgenomen. Van de WDR kreeg hij ook opnamen van dat optreden op dvd.

Camille Schyns is enthousiast over de wedergeboorte van Get Paraat: "Als een kind zo blij ben ik dat we er een half jaar geleden in zijn geslaagd om de ouwe hap weer bijeen te krijgen en we zitten sinds enige tijd weer te repeteren om met een reünie-concert (dat waarschijnlijk ergens in september zal plaatsvinden) weer net zo'n kwaliteit als 25 jaar geleden neer te zetten. Of het meer dan alleen een reünie-concert gaat worden valt niet te voorspellen. Driekwart van de band voelt daar wel voor," aldus  Schyns, die onder andere met Peter Smits (hoofdzanger Get Paraat) ook nog een aantal jaren in 't Gouwe Reur speelde.

Get Paraat nam destijds de lp's op in de volgende bezetting: Peter Simts (gitaar en zang), Peter Weinstock (piano en fluit), Fietje (Baten-) Kleinjans (zang), Ronald van Rixoord (percussie) en Camille (Chris) Schijns (gitaar, banjo, mandoline en dulcimer).