In 2006 bestaat de Doelen in Rotterdam veertig jaar. Dit wordt ondermeer gevierd met twee jubileumconcerten op 1 en 25 november en door op een speciale manier terug te blikken. Daarvoor worden herinneringen verzameld, verhalen van musici, (oud-)medewerkers en vooral ook van bezoekers. Het doel is tweeledig. Ze dienen als basis voor een reeks korte filmpjes, dit najaar uit te zenden door RTV Rijnmond. Met herinneringen aan magische momenten, optredens die in iemands leven een belangrijke rol gespeeld hebben, herinneringen aan unieke gebeurtenissen.

De Doelen is niet direkt op zoek naar herinneringen aan geniale uitvoeringen van mooie muziek, omdat die lastig in woorden te vangen zijn, maar aan concerten met een verhaal. Herinneringen aan unieke gebeurtenissen. Verhalen over concerten die in iemands leven een belangrijke rol hebben gespeeld. Optredens waar nog altijd een goede anekdote aan kleeft. Momenten waarop iets onverwachts gebeurde binnen de muren van de concertzaal. Misschien heb je zo'n verhaal, of ken je iemand die er niet over uitgesproken raakt. Inspiratie genoeg. Er zijn tal van concerten en festivals geweest in de Doelen, waaronder het grote festival Rotterdam Folk.

De Doelen vraagt je verhaal op papier te zetten en uiterlijk 15 april toe te sturen.  En dat met een tweeledig doel. In de eerste plaats voor de reeks filmpjes op RTV Rijnmond. De input wordt gebruikt voor  research naar overgebleven materialen of opnamen, en om op zoek te gaan naar betrokkenen. Daarnaast verzamelt De Doelen alle geschreven getuigenissen voor de toekomst. Mogelijk komt er rond het vijftigjarig bestaan een uitvoerigere geschiedschrijving. De verhalen kunnen daar een mooie basis voor leggen.

De filmpjes - die zijn geïnitieerd in samenwerking met programmasponsor UPC Nederland en worden geproduceerd door ‘Goed nieuws uit Rotterdam' - worden in het najaar uitgezonden op RTV Rijnmond. Eind 2006 worden ze bovendien gebundeld en uitgegeven op een speciale jubileum-dvd. Benieuwd naar de filmpjes en de verhalen van anderen? De dvd wordt toegestuurd aan iedereen die zijn of haar verhaal instuurt.

Op www.dedoelen.nl/concert/verhalen vind je een formulier waarop jij je ervaring kunt vermelden. Het formulier kan worden toegestuurd naar Concert- en congresgebouw de Doelen, o.v.v. Jubileumfilmpjes, Antwoordnummer 1544, 3000 WB Rotterdam.
Reageren per fax (010-2130913) of e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) is ook mogelijk. Vermeld daarbij wel het onderwerp - Jubileumfilmpjes - en de gegevens uit het formulier.