Met de komst van gitarist Mozes Rosenberg, het trio Sonnekai en gitarist Harry Klunder heeft het repertoire van Mediterranean Sundance een face-lift ondergaan. Het muzikaal mozaïek van deze groep rond de Bosnische accordeonist Nihad Hrustanbegovic bevat nu elementen van o.a. balkan, gipsy, tango en Hot Club de France.

Deze wervelende muzikale reis door mediterrane is in goede handen bij Nihad Hrustanbegovic (accordeon), Mozes Rosenberg (gitaar), Faifie Reinhardt (gitaar), Harry Klunder (gitaar), Watti Rosenberg (viool) en Fremdo Rosenberg (contrabas).

Accordeon
Mediterranean Sundance is een project van de Nederlandse accordeonist Nihad Hrustanbegovic, afkomstig uit Bosnië. Sinds zijn debuut in de Ridderzaal voor een voltallig kabinet op 25 juni 2005 is hij bezig met een reeks van succesvolle concerten. Zijn optreden in de Ridderzaal werd uitgezonden op Nederland 1 in het programma van Paul Rosenmöller. Vervolgens werd Hrustanbegovic door Hot Club de France liefhebbers uitgenodigd, om op 16 september 2005 zijn talent te laten zien bij het concert van het Mozes Rosenberg Trio tijdens het Muziek Festival te Enschede. Die samenwerking met Mozes Rosenberg (de broer van Stochelo Rosenberg) was uiteindelijk "het moment van het jaar" voor Hrustanbegovic. Recensenten waren vol lof. In o.a. accordeon.com en Intermusik-zeitung.de, werd Nihad beschreven als een temperamentvolle musicus die met heel veel passie en op een uiterst gevoelige manier iedere toets en knop raakt en zich presenteert als een accordeonist van internationaal niveau. Een criticus concludeerde: "de liefhebbers van Django Reinhardt, Astor Piazzolla en Johnny Meijer krijgen komende jaren bij optredens van Nihad ongetwijfeld 3 in 1".

Komende concerten:
Zondag 02/04/2006 Theter de Meerse de Hoofdorp www.demeerse.com
Vrijdag 07/04/2006 Rabotheater te Hengelo www.rabotheaterhengelo.nl
NB: het concert dat Mediterranean Sundance komende zaterdag 25/3 zou geven in het Ledheltheater te Oostburg gaat niet door.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Harry Klunder - Tel: 0621872849 - www.harbeeldmaker.com en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met Nihad Hrustanbegovic - Tel: 0619578893 www.nihad-accordeon.com en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..