Kerstin Blodig, Debbie Cassell en Linde Nijland duiken tijdens hun Women On Stage tour komende week ook nog even de studio in voor opnamen. Of het uiteindelijk daadwerkelijk tot een cd komt, moet worden afgewacht. Linde Nijland: "Tussen de concerten door gaan we waarschijnlijk nog wat opnamen maken, gewoon om te zien wat er gebeurt."

De Noors/Duitse, de Engelse en de Nederlandse singer-songwriter geven vanaf zaterdag 11/3 zeven concerten. Linde Nijland: "Ieder van ons speelt solo, met aan het slot een gezamenlijke finale. Tijdens mijn set sta ik alleen op het podium. Wel vervullen we af en toe een gastrol bij elkaar. Deze manier van optreden is toch weer anders dan met Ygdrassil of met het Sandy Denny project. Ik zie het als een mogelijkheid om wat nieuws uit te proberen. Zo staat er een nieuw eigen liedje op het programma en speel ik werk van anderen dat ik nog niet eerder live heb uitgevoerd, zoals een nummer van David Olney (Women Across the River). Ook zing ik wat uit het Sandy Denny project. Naast mijn eigen optredens ga ik genieten van de concerten van Kerstin en Debbie."

Voor Linde Nijland is het de tweede keer dat ze met Blodig en Cassell samen tourt. Eind 2004 trok ze met hen langs podia in Duitsland en Oostenrijk. Linde: "Toen ik in 2004 gevraagd werd om mee te doen met de tour, kende ik Kerstin en Debbie nog niet, wat spannend was maar het klikte meteen. Het zijn ervaren muzikanten en het samen reizen en optreden was erg leuk en leerzaam. Het was bovendien mijn eerste echte buitenlandse tour. Met tien concerten in tien dagen hadden we een heel intensief programma."

linde nijland
Linde Nijland, foto Ronald Rietman

Nu zijn Blodig en Cassell bij Linde te gast. Dat wil zeggen, Nijland heeft met haar collega's een huisje gehuurd op het Oost Groningse platteland waar ze met z'n drieën voor het grootste deel van de tour zullen overnachten. Het merendeeel van de concerten speelt zich in het noorden af. Linde: "Ja,  onze meest zuidelijke concerten zijn het Papenstraattheater in Zwolle en De Harmonie in Edam geworden. Dat is niet bewust zo georganiseerd hoor, er was toevallig meer interesse in het noorden."

De Women On Stage concerten zijn in:  
Zwolle - 11 maart Papenstraattheater 20.15 fo en reserv: 038-4288288
Scheemda - 12 maart (Geoplus Borg) 15.00; info en reserv: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Oentsjerk - 14 maart (Folk in De Wâlden, landgoed Stania State, Rengersweg in Oenkerk) 20.30; info en reserv: 058-2125690/2562736 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Edam - 15 maart (De Harmonie) 21.00; info en reserv: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Amen - 17 maart (De Amer) 20.00; info en reserv: 0592-389271
Meeden - 18 maart (Dorpshuis Meeden) 20.00; reserv: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Delfzijl - 19 maart De Molenberg 15.00; info en reserv: 06-25267670

Zie ook: www.noordfolk.nl/womenonstage.html.