De Amsterdamse klezmerband Ot Azoj is terug van een geslaagde tiendaagse tournee door Guatemala. De Joodse muziek van Ot Azoj werd gespeeld bij een Anne Frank tentoonstelling om het thema genocide bespreekbaar te maken. Onder het zevental concerten dat Ot Azoj er gaf was ook een optreden ter ondersteuning van een inzamelingsactie voor slachtoffers van de orkaan Stan.

Ot Azoi heeft de trip naar Guatemala gemaakt op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade. Naast de reeks concerten waren er ondermeer boeiende ontmoetingen met studenten van de universiteit Del Valle en het conservatorium van Guatemala Stad.

Belangrijkste aanleiding voor de tournee was de opening van de tentoonstelling over Anne Frank, gekoppeld aan de recente genocide waar Guatemala onder geleden heeft.
Ook hebben zij opgetreden in de steden Flores en Sololá en tijdens de viering van het vierjarig bestaan van de uitgaanswijk Cuatro Grados Norte in Guatemala Stad. Daarbij zijn ze geïnterviewd door de pers en een tv-zender (zie hun site) en hebben ze culturele plaatsen als de Maya ruïnes van Tikal en de stad Antigua bezocht.

De tour is bijgehouden in een dagboek waarin je van dag tot dag de ervaringen van de band kunt lezen, compleet met foto's (zie hun site).

Ot Azoj Klezmerband trad al eerder op in het buitenland. Ze speelden in Brussel, Berlijn, Toronto, Zürich, Chemnitz, Hamburg, Londen en Krakau. De tiendaagse tournee in Midden Amerika is hun meest recente ervaring.

Inmiddels hebben ze er hier alweer een concert op zitten en spelen ze morgen (za 25/2) vanaf 20:15 uur in het Kerkje van Sijbekarspel: Westerstraat 42, Sijbekarspel, Info/reserveringen: 0229 591654.
Zie: www.otazoj.com