De oude rotten Nout Grupstra en Len de Vries hebben een nieuw folkduo gevormd. Astro & deVries speelt onder andere eigen Nederlandstalige songs, naast Engelstalige folk, blues en old-time country instrumentals.

Nout Grupstra (Astro) speelt en speelde met diverse bands in de folk en country scene. Een paar namen uit zijn verleden: de Ramshackle Stringband, Crooks, Scarecrow, de $ide$how. Momenteel speelt hij in Foolz & a Fiddle, Inlaw Sisters en Rumtreiber. Ook componeerde hij filmmuziek voor bedrijfs- en speelfilms, de VPRO, voor theater producties in Duitsland, en schreef hij ook songs voor derden. Grupstra zingt en speelt fiddle, mandoline, gitaar, old-time banjo, accordeon, concertina, en zingende zaag.

Len de Vries, geboren te Sidney in Australia, verhuisde naar Texas, na een jeugdige remigratie van zijn ouders naar het Brabantse Helmond. Hij deed in de VS heel wat muzikale ervaring op in Country clubs, met diverse Bluegrass bands, in Singer Songwriter Clubs en ook ruige Trucker Cafe's. Eenmaal terug in Nederland schrijft hij songs over zijn veelzijdige belevenissen.
De Vries zingt en speelt gitaar, dobro en Weissenborn slide-gitaar.

Momenteel zijn zij beiden bandleden van een rond de Leids-Amerikaanse songschrijver Wayne Loudermilk gevormd akoestisch muziekgezelschap.

Voor meer info over Astro & DeVries en demo's van hun muziek (o.a. liedjes over politiek, oranje, kerstmis en de vogelgriep ...) zie www.astro.scarlet.nl.