De na een longtransplantatie herstelde Britse violist Dave Swarbrick komt met zijn nieuwe trio Lazarus over een jaar voor een korte tournee naar ons land. Er staan al 2 optredens min of meer vast. Koen Hottentot, die zich sterk maakt voor de tournee van deze legendarische violist (van oa Fairport), zoekt nog belangstellende podia.

Voor de Lazarus concerten zijn nóg 2 á 3 gegadigden maar die optredens staan nog niet vast. Bij een stuk of 5 optredens gaat de minitour door.

Dave Swarbrick die jarenlang leed aan een ernstige vorm van longemphyseem, is sterk aan de beterende hand. Naast een groeiend aantal losse optredens van Lazarus gaat hij in de herfst 3 weken op tournee door Engeland met Martin Carthy. Afgelopen maandag trad hij met de klassieke Liege & Lief line-up van Fairport Convention (met Chris While i.p.v. wijlen Sandy Denny) op tijdens de uitreiking van de BBC Folk Awards - waar dat album de prijs kreeg voor Most Influential Folk Album Of all Time - zie www.bbc.co.uk/radio2/r2music/folk/folkawards2006/index.shtml ... alwaar ook foto's. Hoogtepunten van de BBC Folk Awards incl. optredens zijn nog enkele dagen te beluisteren op www.bbc.co.uk/radio2 (onder "listen again").

Koen Hottentot, die jarenlang concerten organiseerde in Grollo en ondermeer Fairport op het podium had, zet zich in voor de Lazarus tour in Nederland. Hij roept geïnteresseerde zalen/clubs  contact met hem opnemen.
Hottentot: "Mij was aanvankelijk door Jill Swarbrick (the missus) gevraagd of ik interesse had een optreden te organiseren in Grolloo, maar hoe aanlokkelijk het in dit geval ook is, ik heb een streep gezet onder de (ongesubsidieerde, ongesponsorde, door BUMA aangeslagen, verliesgevende, lokale interesse ontberende, maar niettemin onvergetelijke) folkconcerten in Grolloo.
Ik heb de Swarbricks wel laten weten interesse te willen polsen en zo staan er nu een aantal optredens in de planning - maar nog net niet genoeg. Ik heb vele tientallen theaters etc aangeschreven, als een zesde ervan überhaupt gereageerd heeft is het veel, maar we houden de moed erin. En ongetwijfeld heb ik net zoveel zo niet veel meer theaters/folkclubs over het hoofd gezien, dus vandaar deze oproep. We zoeken momenteel voornamelijk wat in het westen en midden van 't land, m.n. Noord Holland/Utrecht." Het e-mail adres van Koen Hottentot is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..