Van de dertig genomineerden voor de prestigieuze CultuurPrijzen Vlaanderen 2005 is het Boombal met de Klara Publieksprijs gaan strijken. Proficiat! De CultuurPrijs in hun categorie ‘Cultureel Erfgoed' ging echter aan hun neus voorbij.

Klara-nethoofd Walter Couvreur mocht gisteravond (6/2) het Boombal de Klara Publieksprijs overhandigen. Luisteraars konden hun favoriet uit alle genomineerden voor de Cultuurprijzen kiezen. Ruim 1200 mensen stemden op het folkbal. De organisatoren waren in de wolken: "De folkies zijn goed op internet.", zo noteerde de teletekstredactie van de VRT. Het Boombal krijgt van Radio Klara een hele avond vrij spel op de radio en mag ‘zijn meest wilde radiofonische fantasieën realiseren', aldus Klara.

De CultuurPrijs Vlaanderen 2005 in de categorie ‘Cultureel erfgoed' ging naar Villa Futura Villa. Futura is een samenwerkingsverband binnen het volksculturele erfgoedveld. Het project stelt de vraag "Wat is erfgoed ?" en laat die beantwoorden door kinderen en jongeren. "Het maakt toekomstige generaties warm voor ons cultureel erfgoed", zegt de jury.