Paco Plumtrek, het ‘Undergroundste Podium van Almelo' organiseert aanstaande zaterdag 4/2 een avond met een lezing over en liedjes van Bob Dylan. Dit bijzondere akoestisch podium heeft bovendien iedere tweede zondag van de maand een singer/songwriter sessie. Ook zijn er concerten van bijvoorbeeld Goodtilnow (25/2) en Martin van de Vrugt en Mischa Lelieveld (25/3).


De ‘Bob Dylan lezing en liedjes' begint zaterdag 4/2 om 20:00 uur. Gerard Burgers geeft de lezing, Bert Holthuis maakt de muziek.

Gerard Burgers studeerde orthopedagogiek en Nederlandse taal- en letterkunde. Hij is actief humanist en zet zich als zodanig in voor meer variatie en tolerantie in de samenleving. Hij volgt de carrière van Bob Dylan vanaf 1966 en heeft zich verdiept in het werk van Dylan, zowel op literair als cultuurhistorisch gebied. Hij geeft lezingen door het hele land.

Bert Holthuis is virtuoos Bob Dylan vertolker, altijd op zoek naar de hoogste graad van perfectie. Voor degenen die juist instrumentaal in Bob Dylan geïnteresseerd zijn heeft hij het monnikenwerk op zich genomen bladmuziek van Bob Dylan beter en meer waarheidsgetrouw te herschrijven. Dit werk van Holthuis is uitgegeven door het Engelse Dylanblad Isis. Holthuis is al jarenlang actief als straatmuzikant in Arnhem.

Paco Plumtrek's Singer/Songwriter Sessies worden elke tweede zondag van de maand gehouden. Een keur aan voornamelijk regionale liedjesmakers maar ook vertolkers van werk van anderen zullen beurtelings akoestisch hun kunsten vertonen. Daarnaast worden ook muzikanten en groepen van verder weg uitgenodigd voor een avondvullend optreden. Deze optredens zijn meestal op een zaterdagavond.

Dit alles vindt in besloten kring plaats, het publiek wordt zodoende verzocht te reserveren. Aangezien het hier niet om een werkelijk café gaat mag het publiek zijn eigen drankjes meenemen en vraagt de organisatie een donatie van 3 of 5 euro. Er wordt geen drank verkocht.

Voor reserveringen en informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Paco Plumtrek - Het Undergroundste Podium van Almelo vind je in de Kunstwerkplaats, Hagengracht 15, eerste verdieping (via rechter deur). (5 minuten lopen vanaf het NS station). Zie ook: http://members.home.nl/pacoplumtrek