Op zaterdag 25 februari geeft Rémi Decker een eendagscursus doedelzak in Utrecht. De insteek is een masterclass voor gevorderden en ver-gevorderden. Decker, die de avond ervoor met zijn groep Griff optreedt in Tilburg, komt naar Utrecht op uitnodiging van Wouter Kuyper, de accordeonist en doedelzakspeler van ondermeer Lirio.

Rémi Decker is een van de leidende figuren in de New Folk Wave die op het moment in België leeft. Hij is Waal, maar spreekt uitstekend Nederlands. Hij speelt of speelde in groepen als 'k Voel me Belg, Sourdine, Trio Rémi Decker, Belgian Bagpipe Groove Experience. Ook de groep GRIFF die net een lovend ontvangen cd heeft uitgebracht is van hem. Voor meer info zie www.remi-decker.tk.

Over de komende cursus schreef Decker dit:
"Swing en versieringen in relatie gebracht met dans zijn de hoofdpunten van deze lessen. Het repertoire omvat traditionele melodieën uit België, Centraal Frankrijk... en recentere composities uit verschillende Europese invloeden. Er wordt speciale aandacht besteed aan intonatie en ritme. Er wordt vooral op het gehoor gewerkt, tenzij dat de deelnemers een goede notenkennis hebben.
Benodigdheden: een vlaamse of centraal-franse doedelzak, liefst in Sol (=G, red.) (16 duimen), met een halfgesloten vingerzetting, en opnameapparatuur. Mensen die beschikken over een instrument in een andere toonaard zullen dit kunnen gebruiken in het polyfoniespel. (als wij er tijd voor hebben!)."

De cursus zal, bij voldoende inschrijvingen, plaatsvinden in Utrecht van 10.00 tot 17.00 uur. De kosten zullen maximaal 30 euro bedragen.
Inschrijvingen per email of telefonisch bij Wouter Kuyper, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel: (+31/0)30-2892222

Het optreden van Remi Decker met Griff is vrijdagavond 24 februari vanaf 20:30 uur in Kaffee Lambiek aan het Wilhelminapark 66 in Tilburg, tel 013-5364351. Zie ook: www.kaffeelambiek.nl.