Vanaf zondag 5 februari is Brielle in het gelukkige bezit van een heuse folkclub. Die middag is er in café 't Kont van het Paard een uniek "open podium" met aansluitend een sessie. Krek, Slan, Sistrum en het huisorkest van FC-Brielle vertonen hun muzikale kunsten.

Vanaf 14.30 uur is 't Kont van het Paard geopend. De gasten worden door het huisorkest muzikaal verwelkomd. De optredens beginnen om 15.00 uur. De toegang is gratis. Om 17.00 uur eindigt het programma, maar de thuisreis hoeft nog niet te worden aanvaard. Het is mogelijk om een speciaal openingsbuffet te nuttigen voor slechts € 10,- (maaltijd en één consumptie).

FC-Brielle is een initiatief van Peter Moree (folkmuzikant) en Hans Walgien (folkliefhebber). De folkclub staat voor kleine concerten, open podia, sessies en lezingen. Daarnaast organiseert het "BRES Theater" in samenspraak met FC-Brielle enkele concerten met nationaal en internationaal bekende folkartiesten. Elke  eerste zondag van de maand biedt de folkclub een gezellige folkactiviteit. "FolkClub Brielle" wil een vaste waarde zijn in de historische vestingstad Brielle en haar directe omgeving. Alleen in april wordt naar de tweede zondag uitgeweken i.v.m. de viering van "1 April".

Op 5 maart komt Cairn O'Mhor naar Brielle. Op 31 maart organiseert FC-Brielle een muzikale lezing met Marianta. Er wordt uitgeweken naar een zaalruimte naast 't Kont van het Paard. Op 9 april komt Gilles Rullmann met zijn nieuwe muzikale maat Janos Koolen. Het eerste seizoen wordt afgesloten door Maalstroom. Zij willen zich in Brielle opwarmen voor het Elastiek Festival in Hilvarenbeek.

Café "'t Kont van het Paard" vind je aan de Kaatsbaan 1-3 in Brielle.  Het is een van de oudste gebouwen in de binnenstad en was in de middeleeuwen de paardenstal van Jacoba van Beieren. Maarten Zoetemeijer, de nieuwe eigenaar van 't Kont, stelt zijn café ter beschikking. Na afloop van het zondagprogamma is het mogelijk in 't Kont te blijven hangen voor een glaasje, maar ook voor een smakelijke maaltijd tegen een schappelijke prijs. Het is zelfs mogelijk een combikaart te kopen. Dus eerst een goed concert en daarna aan tafel.

Je kunt ook donateur worden van FC-Brielle. Daarmee lever je een bijdrage aan het succes en het voortbestaan van de FC-Brielle.

Zie ook: www.fc-brielle.nl.