De twee gitaristen waren de afgelopen 3 jaar samen met zangeres Maria Contreras verantwoordelijk voor het vlammende en unieke repertoire van deze 9 mans Spaans-Bredase akoestische worldfolkcombinatie. Op bandpcompetities ging LUA als folkband tussen het rockgeweld meermaals met de hoofdprijs aan de haal. Ze stonden ook op podia van festivals als het International Folkfestival Tilburg, Boink in Borsbeek bij Antwerpen en de Worldfolk Night in Veldhoven.
Vanwege meningsverschillen over de te volgen koers in de muziek en artistieke ambities die niet langer op elkaar aansloten is de onderlinge samenwerking stukgelopen. De naam LUA blijft bestaan. Samen met de overgebleven bandleden gaat zangeres Maria Contreras op zoek naar een nieuwe muziekformule en een ander moderner geluid. Verwijmeren en Hertigh voelen daar niet voor. Chris Verwijmeren: "Het komt erop neer dat ik als songwriter en arrangeur, gegrepen door het folkvirus verder wil op de ontdekkingstocht door wereldmuziek met akoestische instrumenten. Daarbij wil ik met name de elementen uit de keltische en europese volksmuziektraditie verder uitdiepen en samenvoegen met elementen uit andere muzikale tradities".
Zondag 1 januari speelde het kleurrijke muzikale allegaartje in de Groene Engel te Oss in een vlammend optreden voor het laatst haar repertoire met de maffe vingervlugge riffgitarist met de hoed en de kleurrijke countrybluesrasta in de gelederen. Verwijmeren en Hertigh zullen nu hun eigen weg volgen. Mochten binnen het folk- of wereldcircuit mensen geïnteresseerd zijn in samenwerking of om nieuwe dingen te ontwikkelen of op te zetten dan houden zij zich aanbevolen voor een nieuwe uitdaging. Chris (076 5209817) of Robert (0615635892).