Dit voorjaar organiseert violist, zanger en gitarist Gilles Rullmann een serie van vier folkworkshops. Twee workshops zijn specifiek voor violisten bedoeld, twee workshops zijn voor (vrijwel) alle instrumenten toegankelijk.


Gilles Rullmann (viool, gitaar, zang) is een veelgevraagd docent voor privélessen en workshops bij festivals, muziekscholen, orkesten/bands en de Stichting Volksmuziek Nederland. Daarnaast speelt hij o.a. in Tjane, Maalstroom, Trio Gerry Murray, Philip Masure & Gilles Rullmann.

Gilles Rullman: "Alle mensen, van jong tot oud, die hun instrument redelijk beheersen en die een dag willen kennismaken met nieuwe muziekstijlen, of juist een dag zeer intensief met Ierse muziek bezig willen zijn, zijn van harte welkom op mijn workskops. Noten kunnen lezen is niet nodig, bladmuziek is wel beschikbaar."

De workshops, die gegeven worden in Haarlem en/of Amsterdam, zijn afzonderlijk of in combinatie te volgen. De volgende workshops staan op het programma:

26 februari: toon/klank - techniek voor violisten
Een dag terug naar de basis: waarom klink ik zoals ik klink en hoe kan ik klinken zoals ik wil klinken? Hoe varieer ik mijn toon, hoe vergroot ik mijn expressie? We nemen zeer uitgebreid alle aspecten van de streektechniek onder handen.

26 maart: rondje internationaal - voor alle gangbare instrumenten
Een samenspeldag langs een reeks opzwepende, ontroerende, ingetogen en uitbundige melodieën uit vele windstreken.

23 april: Ierse streken - hoe strijk ik jigs en reels voor violisten
Je hebt het ritme, de noten, de melodie, en toch klinken je reels en jigs niet 'Iers', niet swingend: een dag intensief met streekpatronen, bindingen en dynamiek aan de gang.

21 mei: Ierse swing - voor alle gangbare instrumenten
Ierse muziek varieert van rustige melancholische melodieën tot opzwepende dansmuziek, maar ongeacht het tempo heeft het een swing en drive die zeer karakteristiek zijn. In deze laatste workshop staat het laten swingen van de Ierse muziek centraal!

Zie voor meer info en inschrijven: www.gillesrullmann.com, of bel 06-28760345.