De alternatieve popband Roosbeef uit Duiven heeft de 3FM BuZz Award gewonnen. Roosbeef won hiermee, naast airplay op 3FM, een promotiepakket ter waarde van 5000 euro, met hierin onder meer flyers, stickers, posters, PR-begeleiding en een professionele fotoshoot. Komende zaterdagmiddag 24/12 is Roosbeef een van de grote favorieten om de Grolsch Grote Prijs van Nederland te winnen tijdens de singer-songwriter finale in de Melkweg in Amsterdam.
De jury, bestaande uit J. Perkin van de band Solo, P. Fabergé van de hiphopformatie De Jeugd van Tegenwoordig en popjournalist Leon Verdonschot, was onder de indruk van de kwaliteiten van Roosbeef. Juryvoorzitter Leon Verdonschot "Ik heb nog nooit meegemaakt dat de jury elkaar aankijkt en aan drie of vier woorden genoeg hebben. Met bravoure én zo'n stem, én zo'n uitstraling én zo'n liedje had het echt de allure van een klassieker."

In de finale nam Roosbeef het op tegen de skatepunkpop van Jeremy's uit Kampen en de Amstelveense pop/rockband Parachute. De bands speelden elk een eigen nummer en een cover van het nummer Watskeburt van De Jeugd van Tegenwoordig.

Roosbeef won vorig jaar al, na slechts twee maanden repeteren, de finale van de Gelderse Kunstbende. De bandleden laten zich inspireren door singer-songwriters als Rufus Wainwright en Lucinda Williams.

De 3 FM BuZz Award is dit jaar voor de 14de keer georganiseerd door 3FM en de NCRV-website www.OngekendTalent.nl. Bands die aan voorgaande edities van de BuZz Award hebben meegedaan zijn onder andere The Sheer, Silkstone, Racoon en Bløf. Het afgelopen jaar selecteerde het NCRV-radioprogramma BuZz via www.OngekendTalent.nl 55 bands voor de voorronde van de BuZz Award. Wekelijks kozen de luisteraars en een vakjury welke bands naar de maand- en jaarfinale door mochten gaan.