FC-Brielle is een initiatief van Peter Moree (folkmuzikant) en Hans Walgien (folkliefhebber). Deze inwoners van Brielle hebben het plan opgevat om de folkmuziek binnen de historische vestingwallen te halen. Zij organiseren maandelijks, op de eerste zondag (tevens koopzon-dag) een gezellige folkactiviteit in Café "'t Kont van het Paard". Het café is te vinden aan de Kaatsbaan 1-3 in Brielle. "'t Kont van het Paard" was ooit de paardenstal van Jacoba van Beieren.

De familie Peeren, eigenaar van 't Kont, stelt het café ter beschikking. Na afloop van het zondag-middagprogramma is het mogelijk in 't Kont te blijven hangen voor een glaasje, maar ook voor een smakelijke maaltijd tegen een schappelijke prijs. In deze sfeervolle ambiance organiseert de "FolkClub Brielle" kleine concerten, open podia, sessies en lezingen. Het programma begint om 15.00 uur. 't Kont is vanaf 14.30 uur geopend.

Programma in 2006
Op 5 februari opent FC-Brielle haar zondagmiddagprogramma met een open podium, met aansluitend een sessie. Maar liefst vier groepen hebben toegezegd een bijdrage te leveren aan de feestelijke opening. Dit zijn Krek, Slan, Sistrum en het huisorkest van FC-Brielle. Krek en Slan spelen Ierse muziek. Sistrum brengt folkmuziek met humoristische teksten. Het huisorkest speelt een mengelmoes uit alle windstreken. Het belooft een geweldige middag te worden die afgesloten wordt met een spetterende sessie.

Op 5 maart treedt Cairn O'Mhor op. Deze groep, met een aantal topmuzikanten, brengt Ierse instrumentale muziek. Zij spelen in een nieuwe samenstelling en zullen zeker met hun swingende klanken de sfeer er goed in krijgen.
Aan de programmering voor april en mei wordt hard gewerkt. Nadere bijzonderheden volgen. Rond de jaarwisseling zal de website actief zijn: www.fc-brielle.nl.

Voor verdere informatie: Peter Moree (0181-661061) en Hans Walgien (0181-414243)