Volgens Rod McKuen is hij in het bezit van vijftien nooit uitgegeven songs van Jacques Brel. McKuen was destijds goed bevriend met Brel en vertaalde een aantal van diens songs in het Engels.


De nu 72-jarige McKuen maakt de liedjes af en zet ze op plaat. De chansons lagen decennia lang onaangeroerd in het huis van McKuen in Beverley Hills.

Rod McKuen die hier bekend werd met zijn song Soldiers Who Want To Be Heroes, heeft het bestaan van de Brel-songs onthuld in het Nederlandse radioprogramma "Mezzo". "Na de dood van Brel was hij zo van slag dat hij er niet meer wilde aan denken en hij heeft die spullen laten liggen", zegt de Nederlandse radiomaker Imme Schade van Westrum.

McKuen wilde in het interview geen titels noemen, maar de thema's van de liedjes zijn kerst, natuur, oorlog en haat. Er is ook een chanson over een bastaard en over een twist tussen man en vrouw. Brel toont in de liedjes ook zijn humoristische kant.
Voor Brel schreef McKuen succesvolle Engelse covers, zoals If You Go Away (naar Ne me quitte pas) en Seasons In The Sun (Le moribond).

Bron: VRT-teletekst