De wekelijkse muziekavond Manic Monday, al jaren georganiseerd door Ad van Meurs in Eindhoven gaat verhuizen. Vanaf september volgend jaar zal er gespeeld worden in Meneer Frits, het café bij het Muziekcentrum in de Heuvelgalerie.
Manic Monday
werd door Ad van Meurs geïntroduceerd in Eindhoven, nadat hij iets dergelijks had meegemaakt in de VS. Er treedt een gastheer op, in dit geval dus Van Meurs, en die heeft elke week een andere gast. Dat kan vanalles betekenen: er zijn natuurlijk veel Amerikanen op bezoek geweest, met uiteenlopend repertoire, maar ook de rest van de wereld werd vertegenwoordigd. Zo waren in de afgelopen jaren o.a. Mike West, David Rodriguez, Denise Marie, Eugene Ruffolo en John-Alex Mason te zien. Shannon Lyon, Minyeshu & Chewata, Barb Waters & Cyndi Boste, Claude Bourbon en Michael Weston King komen niet uit de VS, maar wisten tijdens hun concerten heel wat publiek te overtuigen. Ook uit eigen land stond er veel mooie muziek, zoals Vals Plat, Blue Grass Boogiemen en lokale talenten als Inner Strength en Matzko. Manic Monday biedt ook regelmatig beginnende bands de gelegenheid om podiumervaring op te doen. De toegang is altijd gratis, maar er wordt wel met de fooienpot rondgegaan, omdat er natuurlijk ook kosten verbonden zijn aan deze organisatie (zoals bijvoorbeeld het geluid, dat over het algemeen door Ankie Keultjes wordt verzorgd).

Er treedt echter wel een probleem op, want de huidige locatie, café De Buut, heeft besloten de samenwerking per 1 maart al op te zeggen. Dat betekent dat Manic Monday een half jaar dakloos is. Het is nog niet bekend wat er in die periode gaat gebeuren.

Voor het programma, volgende week maandag staat Tracy Grammer gepland, is er de website www.folksurvival.nl.