Op 6, 7 en 8 januari 2006 organiseert Stichting Gele Kraan Centrum voor Oude Muziek, een cursus 'Middeleeuwse muziek voor schalmei en doedelzak'. De workshop wordt gegeven door Ian Harrison (Les Haulz et les Bas) en vindt plaats op Schiermonnikoog.

"Het is voor Nederland zondermeer een unieke gelegenheid kennis te maken met het middeleeuwse duo schalmei en doedelzak onder begeleiding van iemand die zich met recht 'wereldtop' op dit gebied mag noemen. Met zijn ene been in de volksmuziek en het andere in de oude klassieke muziek staat Ian garant voor een swingende, inspirerende en bovenal levendige uitvoering van middeleeuwse muziek. Zijn workshops zijn dat net zo!", aldus Ita Hijmans van Stichting Gele Kraan.

De cursus wordt gegeven in de NH Kerk van Schoerminninkoog vanaf vrijdag 6 januari 16.00 uur tot zondagmiddag 8 januari 15.00 uur. De kosten bedragen 195,- euro, inclusief overnachting en maaltijden. Niveau: gevorderd amateur/semi-professioneel. Aanmelden vóór 1 december, 2005 via www.gelekraan.nl, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 020-6699814.