De organisatie Muziekpublique krijgt vanaf volgende komende een vaste stek in zaal Molière in de galerij van de Naamsepoort in Elsene/Brussel. De zaal is goed bereikbaar, gelegen aan de Brusselse binnenring, pal bij de uitgang van de metro. Voortaan zijn daar de meeste activiteiten van Muziekpublique.
Voordat de Molière met FiestaMolière, een grootse concertavond op vrijdag 11 november met een vijftal groepen wordt ingewijd , zijn er al een aantal aantrekkelijke concerten:
Woensdag 2 november, 12.30, Muzikale Ontmoetingen Vrouwenstemmenfestival: Gulcan Kaya (Turkije)
Donderdag 3 november, 12.30, Muzikale Ontmoetingen Vrouwenstemmenfestival: Sana Musa (Palestina)
Vrijdag 4 november, 12.30, Muzikale Ontmoetingen Vrouwenstemmenfestival: Carmen Linarès (Spanje)
Vrijdag 4 november, 20.00, Potta Geza (Hongarije/Slovakije), Hongaarse zigeunermuziek
Woensdag 9 november, 20.00, Mäâk's Spirit & Sekouba Traore (B/Mali), Brusselse jazzgroep meets Malinese Bamanajagers

Dan op vrijdag 11 november van 20.00 uur het feestelijke FiestaMolière met Panta Rhei (B), duo Samba Django (Senegal) & Kinch (Congo), Grupo Tempo (Sao Tome), Christophe Astolfi,...
Een eerste feestelijke avond in de nieuwe zaal met concerten in de zaal en in de foyer. Het programma ligt nog niet helemaal vast, maar de genoemde artiesten hebben al toegezegd. Na lange afwezigheid treedt Panta Rhei weer in Brussel op. De legendarische folkgroep maakt zijn heroptreden met een Molière-suite. Pascal Chardome (gitaar), Philippe Laloy (fluit, sax), Didier Laloy (accordeon), Stephan Pougin (percussie), Kathy Adam (cello), Arne Van Dongen (contrabas).

Grupo Tempo komt uit Sao Tome, een eilandje een eind voor de kust van West-Afrika. De Portugese kolonialisten brachten er de heldere en zachte harmonie mee die zich mengde met de stevige Afrikaanse ritmes. Op een delicieuze basis van akoestische gitaren zingt de groep prachtige liederen in de lokale dialecten.

De ene zanger vindt zijn inspiratie in de West-Afrikaanse blues en de Peulh-traditie, de andere verenigt de traditionele melodieën en ritmes uit het Congo-bekken met invloeden uit blues, jazz en andere stadsmuziek tot zijn eigen kibuyu-stijl. Op speciaal verzoek gaan Samba Django en Kinch samen op zoek naar de gemeenschappelijke elementen in hun muziek. Een ontmoeting tussen Peulh en Wolof met Lingala en Swahili.

Christophe Astolfi (gitaar) & friends spelen in de foyer swingende manouche-muziek waarbij de geest van Django Reinhardt om de hoek komt kijken.


Molière vind je aan de Galerij van de Naamsepoort, Bastionsquare 3, 1050 Brussel (Elsene)
02/2172600, www.muziekpublique.be