De workshopdag ‘Zwerven door wereldmuziek' die zondag 6 november zou worden gehouden in Eindhoven gaat niet door, zo laat de Eindhovense muziekschool desgevraagd weten. Er waren zo'n veertig aanmeldingen binnengekomen voor 14 cursussen. "En dat is dus te weinig", aldus de muziekschool.


De SVN (Stichting Volksmuziek Nederland) en CKE-Muziekschool (Centrum voor de Kunsten Eindhoven) hadden de workshopdag op poten gezet, voor het tweede achtereenvolgende jaar. Er zouden 14 cursussen en workshops gegeven worden zoals folkbaldans en Ierse dans, ‘keltisch instrumentaal', Zweedse muziek, klezmer, Raï en ‘arrangeren leren door Wè-nun Henk'.

Ad Boonman van de SVN bevestigt het lage aantal aanmeldingen. "Er zijn inderdaad veel minder aanmeldingen dan vorig jaar.(...) De aanmeldingen waren redelijk homogeen zodat er wel 3 workshops hadden kunnen doorgaan. Had voor ons als SVN wel de voorkeur. Maar CKE-Muziekschool moet de zaken officieel regelen met een BHV-er en het hele gebouw open houden en dergelijke. Op basis daarvan hebben zij gekozen voor niet door laten gaan. Daar hadden we ook wel weer begrip voor. Volgend jaar beter."