Na lovende recensies en een korte serie try-outs steekt NO blues de grens over richting Frankrijk om ook daar een aantal showcases te gaan doen.

NO blues, het nieuwste project van productiehuis Oost-Nederland (ON), bestaat uit Ad van Meurs (gitaar), Haytham Safia (u'd, Arabische luit) en Anne-Maarten van Heuvelen (contrabas). Met de CD Farewell Shalabiye brengen deze muzikanten, live aangevuld met Osama Mileegi en Ankie Keultjes, een kruising tussen Americana en Arabische muziek, die door henzelf wordt omschreven als ‘Arabicana'.

De single Farewell Shalabiye' van het gelijknamige album, kwam begin juli uit bij Rounder Records en is inmiddels een veelgehoorde plaat op de nationale radio. Ook het album, dat eind augustus vervroegd werd gereleased, wordt enthousiast ontvangen door de (inter) nationale pers. OOR prijst het album als: "meer dan geslaagd" en "oorstrelend mooi". De Volkskrant is lovend en vindt het album "zeer geschikt om het perspectief van de multiculturele samenleving nog eens bij te overdenken". Mondomix.com: " a subtle and profound conversation between classical Oriental music and American folk-blues. (...) The respectful and indepth explorations of the two worlds do honour to the virtuosity of the three artists. (... ) Farewell Shalabiye is a soothing and engrossing CD that would enrich any album collection." Parool: ..."subtiel en ontroerend spel (...) expressief stemgeluid (...) je krijgt er wel ontzettende dorst van..." Altcountry: ..."Prachtige resultaten (...)"Zwakke nummers zijn niet aan te wijzen"... Op ons eigen Folkforum is Mirjam Adriaans ook buitengewoon lovend: ..."De samenwerking tussen de drie muzikanten heeft meer opgeleverd dan de som der delen. Waardering: 9"...

Binnen een week na de release wordt NO blues gekozen tot ‘Album van de Week' op Radio 1 en volgen live optredens bij o.a. ‘Met het oog op morgen' en ‘TROS muziekcafé'. De tour in Nederland is nog maar amper gestart wanneer hetzelfde gebeurt in Parijs: het album wordt verkozen tot ‘ l'Album découverte de la semaine' en NO blues wordt uitgenodigd voor drie showcases in Parijs in november. Het succes van NO blues is te merken aan de CD verkoop: in anderhalve maand gingen reeds 1100 exemplaren over de toonbank.

Voorlopige tourdata
06-11-05 Sounds + Perron 55, Venlo
07-11-05 Charlie Birdy, 124 Rue de la Boétie Parijs 8e www.houseoflive.com
08-11-05 Charlie Birdy, 124 Rue de la Boétie Parijs 8e www.houseoflive.com
22-11-05 Batofar, Parijs
25-11-05 De Kelder, Amersfoort
26-11-05 November Rain, Zwolle (www.novemberrain.nl)
01-01-06 Concertgebouw Amsterdam (optie, besloten)
06-01-06 Orpheus Stadsfeest, powered by Gigant, Apeldoorn
08-04-06 Haganum Festival Den Haag
21-05-06 Grand Café Berlage, Kleine Berg, Eindhoven

En dan zal het gezelschap naar verwachting ook optreden tijdens het Folkwoods Festival in augustus.