Groeten uit Oisterwijk (GUO) heeft zondagavond haar nieuwe onderkomen, 't Boerderijtje,  gezellig ingewijd met een concert door Dommelvolk. Een toepasselijke  plek voor liederen als ‘Os Verke is gestorven'... Dommelvolk repeteert nog nauwelijks. Alleen voor speciale gelegenheden treedt het kwartet nog aan. Eigenlijk is het een groep in ruste. Conferencier/zanger/gitarist Ad van Genechten kondigde zijn gezelschap dan ook treffend aan als DommelVUT. Je hoort inderdaad soms een steekje vallen, maar het spel is nog steeds strak en gebracht met de pit van jonge goden. Natuurlijk werd het een hilarisch optreden, zoals we dat al zo'n dertig jaar van hen kennen. Het bekende repertoire passeerde, waarin zowel de Smid als De Jager 't  vrouwke nog steeds een beurt geven...
Naast het concert van Dommelvolk vertelde Niels van de Ven nog een aantal ‘nostalgische' verhalen in het plaatselijk dialect.

Jos Creusen, de GUO-organisator, heeft na lang zoeken in Oisterwijk en omgeving een geschikte opvolger gevonden voor de  Tiliander, waar hij met GUO niet langer welkom was. De overgang van het ruime luxe theater naar de het knusse kneuterige van partyboerderij 't Boerderijtje lijkt een cultuurshock, maar de entourage past zondermeer bij het genre dat GUO wil programmeren.

Bood de GUO-kalender voorgaande jaren naast tal van muziekstijlen ook cabaret en toneel, nu richt de organisatie zich op één genre.  Folk in de breedste zin van het woord. Van traditionele muziek tot eigentijdse folk en van brabericana tot americana. Zo staan er de Amerikaanse singer-songwriters Eugene Ruffolo en Dayna Kurtz, maar komt evengoed een Vlaamse newfolkband als Ambrozijn, of de tegenwoordig in het Brabants zingende JW Roy. Ook de Keltische klanken worden niet vergeten.

't Boerderijtje beschikt over een smal (7 stoelen breed) en laag zaaltje. Alleen een knetterende open haard ontbreekt nog, maar voor de rest heeft het een sfeervolle huiskamer-achtige uitstraling. Er staan voor ruim honderd mensen stoelen in. Als die er allemaal zijn is het wel erg vol, zoals zondagavond bij Dommelvolk. De geluidskwaliteit was desondanks  goed.
De bar - voorzien van bijvoorbeeld ook lekkere trappist -  is in een aangrenzende ruimte. Rondom 't Boerderijtje is voldoende parkeergelegenheid. Het ligt ruim twintig minuten lopen van het NS-station. 't Boerderijtje ligt aan de Oisterwijksedreef 12 tussen Oisterwijk en Haaren.

De agenda van GUO biedt nog: Eugene Ruffolo (USA - zo. 6 nov. 05), Allan Taylor (UK - zo. 27 nov. 05),  Helen Flaherty (Caledonia - zo. 18 dec. 05),  JW Roy (Brabericana - za. 15 jan. 06),  Dayna Kurtz (USA - za. 4 feb. 06),  Danny Guinan (Eire - za. 25 feb. 06),  Ambrozijn (Vlaanderen - zo. 19 mrt. 06).

Zie ook: www.do.nl/guo