In Tilburg start een nieuwe initiatief van gitarist/docent Gerard Braun om geregeld tot folksessies te komen. Nu vrijdag 30/9 is er de eerste sessie. De lokatie is Café Zomerlust in Tilburg. Het is de start van een reeks sessies die daar iedere laatste vrijdag van de maand zal plaatsvinden. Bovendien bestaan er nog plannen om het aantal sessie uit te breiden. Daarbij wordt gedacht aan vaste zondagmiddag, of aan sessies op de 2e vrijdagavond van de maand. Vrijdag begint de eerste sessieavond om 21:00 uur in Cafe Zomerlust, Oisterwijksebaan 15, Tilburg, tel: 013-542 52 92

Aan de sessie van aanstaande vrijdag doen in ieder geval al mee: Marianne (viool), Stef (trekzak,zang, gitaar), Gerard van de Ven (viool), Kees v.d. Sande (bouzouki, zang), Jos Broos (singer/songwriter) + violist, Bram van Berkel (cagon, darbuka), Peter Jansen en Frans van Dijk (twee uitgebalanceerde bodhranspelers), en Gerard Braun (gitaar).


Goddelijke plek
De Brabantse sessiemuzikanten zaten de laatste tijd verlegen om een goede plek. In Nuenen wordt nog geregeld gesessied, maar ze weken vaker uit naar België, naar plaatsen als Turnhout, Antwerpen en Geel. Gitarist/docent/organisator Gerard Braun is dan ook blij dat uitbater Tejo Kromhout van Café Zomerlust in Tilburg onderdak wil verlenen aan deze maandelijkse sessies. Aan bevriende muzikanten mailt Braun ondermeer:
...Café Zomerlust is werkelijk een goddelijke plek voor acoustische trillingen. Het is een rustig praatcafé met een zeer smaakvol en gezellig interieur en is uniek gelegen aan de rand van Tilburg, 100 meter van het Wilhelminakanaal. Tevens beschikt het over een lommerrijk terras hetwelk uitzicht biedt op weelderige landerijen. Het is een waar genot vanaf het terras de natuur van Moerenburg gade te slaan, onderwijl zalig genietend van een van de talloze ambachtelijk gebrouwen bieren afkomstig uit alle hoeken en gaten van onze wereld....


Routebeschrijving
Cafe Zomerlust vind je aan de Oisterwijksebaan 15 in Tilburg.
Vanaf Den Bosch
kom je er door de afslag Berkel Enschot/Tilburg te nemen. Volg dan borden richting Tilburg. Ga vóór de brug over het Wilhelminakanaal linksaf . Volg deze weg langs het kanaal tot volgende draaibrug. Ga linksaf de Oiserwijkse baan op. Na 100 meter zie je aan de linkerzijde van de weg : Cafe Zomerlust.

Vanaf Breda neem je de afslag Hilvarenbeek. Ga onderaan de afslag links naar Tilburg ( Kempenbaan). Je passeert een BP benzinepomp ,3 verkeerslichten, gaat over "de Bult" [de brug over de Piushaven], weer verkeerslichten onder aan de brug . Ga bij het 5e verkeerslicht, rechtsaf de Jan Pietersz. Coenstraat op ( dit is bij een geel-zand-kleurige flat aan je rechterzijde ). Ga na 300 m rechtsaf op de Jan Pietersz. Coenstraat. Ga na 120 m schuin links de Oisterwijksebaan op. Steek na 200 m. de (draai-)brug over het Wilhelminakanaal over. Na 100 meter zie je aan de linkerzijde van de weg : Cafe Zomerlust.

Vanaf Eindhoven neem je afslag ( 10 ) Hilvarenbeek. Ga onderaan de afslag rechts richting Tilburg. Lees verder bij vanuit Breda.