De 68-jarige Wannes Van De Velde laat zich niet uit het veld slaan in zijn strijd tegen leukemie. Afgelopen zondag, toen hij in Antwerpen op initiatief van vzw Voorplan gehuldigd werd, kondigde hij aan begin volgend jaar opnieuw op tournee te gaan. Op de avond in de Bourlaschouwburg in Antwerpen noemde Van De Velde zichzelf een overlever. In het najaar neemt hij een nieuw album op, waarvoor de liederen al klaar liggen.

Onder de vrienden collega's die Van De Velde toezongen en toespraken waren Mark Hauman, Walter De Buck, Koen De Cauter, Roland, Mich Walschaerts, Robbe De Hert en Ramsey Nasr. Op dezelfde avond zag een cahier het licht, dat het Unesco Centrum Vlaanderen samenstelde met liedjesteksten, partituren, oude foto's en een lang interview met de 68-jarige zanger, die door de Vlaamse Unesco-commissie is voorgedragen voor een internationale muziekprijs.

Wannes Van de Velde gaat vanaf 24 januari op tournee. Première in Brussel, Ancienne Belgique, op 2 januari (02-548.24.24). Het cahier te verkrijgen in de boekhandel, of via www.unescocentrum.be.
Bron: De Standaard