De halve finalisten in de diverse categorieën van de Grolsch Grote Prijs van Nederland zijn bekend. In de categorie singer-songwriter staan een paar interessante namen, zoals Roosbeef, Louis! en Liesbet. Zij gaan de strijd aan met nog negen anderen voor de finale, waarin een flinke hoofdprijs te verdienen valt.

Over Roosbeef schreef Henk op deze site in zijn verslag over Route 05: Hou haar in de gaten, de net 17 jaar geworden Roos Rebergen. Zij is nu al een podiumpersoonlijkheid. Ze schrijft zelf haar teksten en bespeelt toetsen. Maar belangrijker: ze heeft een stem als een klok met een geweldig bereik en volume.

roosbeef
Roosbeef, foto Martijn Lieffers

Louis!, alias Louis van Empel is al behoorlijk aan de weg aan het timmeren. Hij heeft al een cd uit bij platenmaatschappij CoraZong, en maakt deel uit van het collectief Songwriters United.

louis van empel
Louis!, foto Ronald Rietman

In 2003 stond Liesbet met haar gelijknamige band al in de finale van de Grote Prijs (categorie pop/rock), maar toen haalde ze het niet. Ze stond vervolgens wel in het voorprogramma van De Dijk, en ze meldt op haar site dat de band tweede is geworden in de maandfinale van de 3FM BuZz Awards.

liesbet scholte
Liesbet, foto Ronald Rietman

Het trio Lambert stond vorig jaar op het podium van Folkwoods. Een optreden op dit festival is een van de hoofdprijzen van de Grote Prijs. De band laat zich graag inspireren door films van o.a. David Lynch en Wim Wenders.

Voor bezoekers van Live in the Living is Rik van den Bosch geen onbekende. Hij trad er in mei al eens op en voor september en oktober staan nog een paar concerten gepland. Zijn debuut-cd verschijnt een dezer dagen.

Het is eigenlijk een Amerikaan, maar Benjamin Winter heeft Arnhem als woonplaats en probeert van daaruit Nederland te veroveren.

De complete lijst zoals op radiozender Kink FM bekend gemaakt: Lambert, ROOS[BEEF], Darker, Louis!, LIESBET, Benjamin Winter, phinx, Dennis Kolen, John Carrie, Impossible Situations, Rik van den Bosch en Harry Merry.

Alle artiesten treden twee keer op in de halve finales, die gaan plaatsvinden op de volgende data:
Eerste ronde
9-10: Ekko in Utrecht (middag)
16-10: Hedon in Zwolle (middag)
Tweede ronde
23-10: Paradox in Tilburg (avond)
30-10: Atlantis in Alkmaar (middag)

Zie ook de website: www.grolschgroteprijs.nl.