De Nederlandse groep Maalstroom, die begin dit jaar overtuigde met de instrumentale cd From the Wood, heeft aardig wat optredens op haar programma staan. Ze spelen voornamelijk eigen nummers en Keltisch materiaal. Centraal in het klankbeeld staan de (bas)klarinet van Michel Duijves en de fluiten van de Vlaming Wim Poesen. Een ongewone, maar interessante combinatie die de muziek van Maalstroom een heel eigen karakter geeft.

Maalstroom bestaat uit: Paul Pallesen - gitaar & bouzouki, Gilles Rullmann - viool, Michel Duijves - klarinet & basklarinet, Wim Poesen fluiten, whistles & doedelzakken en Job Cornelissen zang, bodhran & bones.

Agenda
Zaterdag 3 september speelt Maalstroom op het DoeDans Festival (17.30 -18.30), Walibi World, Biddinghuizen www.doedans.nl Zaterdag 17 september op het Tsjoch Festival (16.55 - 17.35), (66 acts, in meerderheid Fries en Gronings) in De Lawei, Drachten www.tsjoch.nl Zondag 18 september om 15.00 in De Badcuyp te Amsterdam www.badcuyp.nl Donderdag 13 oktober om 20.00 in het sfeervolle Kasteel te Dussen (N.-Br.). Zondag 11 december 15.00 op het Mokum Folk Podium in Zaal Wittenburg te Amsterdam.

Zie ook: www.maalstroom.net

www.maalstroom.net