Voor de echte fans zal dit geen nieuws meer zijn, maar in september komt Alison Krauss met Union Station, featuring Jerry Douglas, naar Europa. Er werd al lang over gepraat, maar tot nu toe was deze bluegrassdiva alleen te bezoeken bij concerten in Amerika, die vrijwel altijd uitverkocht waren. Helaas geen Nederlandse concerten, maar Alison Krauss en Union Station doen wel de volgende plaatsen aan in Ierland, Schotland en Engeland: Dublin (4 en 5 september), Edinburgh (7 sept.), Glasgow (8 sept.), Manchester (10 sept.), Gateshead (11 sept.), Birmingham (12 sept.) en Londen (17 en 18 sept.). Wie van plan is om een van deze optredens te bezoeken moet wel even van tevoren kaartjes reserveren, enkele data zijn al uitverkocht.

Alison Krauss is een echte grootheid in de bluegrass-muziek. Ze heeft al een flink aantal albums op haar naam staan (haar website meldt er elf) en won talloze prijzen met haar muziek, waaronder maar liefst 17 Grammy Awards. Daarnaast produceerde ze ook albums van Nickel Creek en The Cox Family. Een van de projecten waar Alison en band aan meewerkten was de film O Brother Where Art Thou. Alison Krauss nam voor de soundtrack een paar nummers op en Dan Tyminski van Union Station kreeg met deze film meer bekendheid als degene die de zangstem van George Clooney deed in het nummer Man of Constant Sorrow. Union Station bestaat uit: Dan Tyminski (akoestische gitaar, lead- en harmonyzang), Ron Block (banjo en gitaar, hij schrijft ook nummers), Barry Bales (bas, harmonyzang) en Jerry Douglas (dobro).

Hoewel er staat featuring Jerry Douglas maakt deze dobrospeler al deel uit van de groep sinds een invalbeurt bij een tour in 1998. Dat is echter niet het enige wat hij doet. Het is namelijk een echte muzikale duizendpoot. Hij speelde al mee op meer dan 1500 albums van diverse artiesten, waaronder grote namen, zoals Paul Simon, John Fogerty, Emmylou Harris en Dolly Parton. Bovendien produceert hij albums en houdt hij nog tijd over voor een solocarrière.

Zie ook: www.alisonkrauss.com