Op vrijdag 15 juli zou je op de wegen naar Galicia (NW Spanje) een minibusje kunnen tegenkomen met daarin de groep Frozen Fish. Afkomstig uit hartje Antwerpen brengen Kris (viool, mandoline), Rob (zang, gitaar en mondharmonica) en Benke (percussie) twee weken lang in Galicië een mengeling van Ierse en Slavische folk flink aangelengd met een heel eigen stijl. Aldus meldt ons Jan van Rymenant, fervent Galicië-ganger en bekend als uitbater van muziekkroeg en cd-shop Espiral in Borsbeek bij Antwerpen en een van de bezielers van het Boink-festival aldaar.

Jan vervolgt met: ‘Geen reuzepodia of festivals maar vooral de kleine clubs en kroegen worden "the place to be" voor de muziekliefhebbende Galicier of de toevallig in de buurt zijnde toerist.

Er liggen al enkele data vast, onder andere Casa Do Coto in Tomeza (buurt Ponteverdra) zal op 22 juli Frozen Fish aan het werk zien. Er zullen ook enkele straatconcertjes gegeven worden en we maken ineens van de gelegenheid gebruik om op 25 juli in Santiago groepen als Urban Trad, Ialma, Budino, Seivanne, Uxia enz live aan het werk te zien.'

Hou de folkforum site in het oog, Jan tracht op regelmatige tijdstippen een soort muzikaal reisverslagje door te mailen. Hij gaat er ook nieuw opkomend talent ontmoeten, na Carlos Nunez en Luar Na Lubre staat de volgende generatie klaar om door te breken.

Uitvalsbasis wordt de kleine camping Monte Cabo (www.montecabo.com), een prachtige plek aan de Rias Baixas (net naast Sanxenxo) en van daaruit begint twee weken "life on the road".