Bob Dylan treedt op 28 oktober op in het Rotterdamse Ahoy. 1 november staat hij in Brussel op het podium van Vorst Nationaal. Dylan trad twee jaar geleden voor het laatst op in Nederland.

De nu 64-jarige Amerikaanse singer-songwriter stond in de jaren 60 symbool voor de protestgeneratie. Ondertussen heeft hij al meer dan 45 albums op zijn naam staan. Dylan is bekend van nummers, zoals Like a rolling stone en Knockin' on heaven's door. Hij won al vele muziekprijzen, maar ook een Oscar.

Zijn carrière startte in de jaren 60. Hij maakte snel furore met Blowin' in the wind en The times they are a-changing. Onlangs onthulde Dylan dat hij de melodie van The times they are a-changing destijds ontleende aan zoals hij zei: "vermoedelijk een oud Schots folklied". De wereldhit groeide uit tot een volkslied dat gebruikt werd in anti-oorlogscampagnes in de jaren 60.

Volgens het Engelse muziekblad MOJO is Dylans Masters of war de beste protestsong aller tijden. Het blad publiceerde een tophonderd, waarin Peter Seeger de tweede plaats innam.