De officiële website van Christy Moore meldt dat deze grote Ierse folkzanger 2 en 3 augustus op het podium staat van het Amsterdamse Paradiso en dat hij zondag 7 augustus op het Dranouter Folkfestival in België optreedt. Voorafgaand aan zijn oversteek naar Nederland staat Christy Moore 31 juli op het grote Cambridge-festival in Engeland.

Dranouter peilt via www.folkdranouter.be  de laatste jaren naar de wensen van het Dranouter-publiek. De nu 60-jarige Christy Moore scoort altijd hoog in die poll. Maar hartproblemen hielden Moore steeds in Ierland. Sinds anderhalf jaar toont Moore zich echter weer meer op de podia, zoals bij een flink aantal reünie-concerten met de legendarische Ierse groep Planxty. Daarmee stond hij eind januari dit jaar weer eens buiten Ierland op het podium en wel in Londen. Kennelijk is hem dat goed bevallen.

De sites van Paradiso en van het Dranouter festival zwijgen in alle talen. Tegenover DJ.Jåk van www.folkroddels.be kon de organisatie de komst van Christy Moore bevestigen noch ontkennen. Vooral het uitblijven van de ontkenning wijst op de komst van Christy Moore naar Dranouter.

Zie ook: www.christymoore.com

www.christymoore.com