Wouter Vandenaabeele (Ambrozijn, Olla Vogala) heeft speciaal voor de komende Gentse Feesten een compositie geschreven. Die is al opgenomen op CD, omdat de muziek als begeleiding dient van het grote vuurwerk op 21 juli. De muziek wordt door een grote installatie afgespeeld, dus niet live. "Alles moet tot op de seconde kloppen dus het was beter van dat op te nemen", aldus Vandenabeele.

Het muziekstuk is een soort suite geworden, uitgevoerd door Olla Vogala met Melike en Djamel als zangers. De vuurwerkmakers hebben dat nu op computer gezet en 'timen' daar het vuurwerk op. Op donderdagavond 21 juli moet het dan allemaal precies synchroon lopen. Onduidelijk waar in Gent het vuurwerk wordt afgestoken. Vandenabeele: "Waarschijnlijk wordt het niet in het centrum van Gent opgevoerd, omdat het daar te druk is geworden om vuurwerk veilig te laten doorgaan."

Overigens zijn wel een paar onderdelen van de nieuwe compositie tijdens de Gentse Feesten live te horen. Op zondagavond 17 juli (de tweede dag van de Feesten) geeft Olla Vogala een concert op het grote podium bij St.Jacobs vanaf 23 uur. "Daar zullen we enkele stukken van de suite uitvoeren naast gewoon Olla-repertoire", aldus Vandenabeele. Na get concert van Olla Vogala wordt de avond op St.Jacons dan afgesloten door Folk Kwadraat.