De onafhankelijke website over Streektaalmuziek in Nederland heeft afgelopen week de 2500ste streektaalgroep/ -artiest in Nederland geregistreerd. Met name het afgelopen jaar heeft zich met 500 nieuwe namen een sterke stijging voorgedaan.

Artiesten en groepen die vanaf 1950 in streektaal of dialect zongen en zingen, krijgen een plek op de site die sinds 1996 gerund wordt door Joop van Bremen. Belangrijke gegevens van de artiesten worden vermeld, evenals de eventuele discografie en internetlink. Persartikelen lichten de informatie op deze on line-encyclopedie verder toe. De site bestaat sinds 1996 en gebruikt informatie uit verschillende bronnen.

Redenen voor de sterke groei van de streektaalmuziek worden ondermeer gezocht in een toenemend nationaal identiteitsgevoel als reactie op globalisering en Europese eenwording.

De site is bereikbaar via de volgencde urls: http://people.zeelandnet.nl/vdbremen/strk/ of http://home.wanadoo.nl/streektaalmuziek. Intypen van "streektaalmuziek" in Google of een anderw zoekmachine is de eenvoudigste toegang. Meer info via Joop van den Bremen, Bizetlaan 9, 4384 KP Vlissingen, telefoon: (0118) 470394, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..