Het Noordduitse Malbrook heeft  de tweede prijs gewonnen bij Grand Prix Svetozar Stracina van de Sloveense radio in Bratislava. Europese radiostations vaardigden daar muzikanten naar af. Eerder meldden wij reeds dat de Vlaamse inzending er de eerste prijs won met het nummer Lief Maagdeke Roos van Marc Hauman, Koen de Cauter & Vigdis de Cauter.

malbrook
Malbrook

Malbrook is een van oorsprong Duits-Zweeds samenwerkingsverband. Oprichter Wolgang Meyering (mandola, zang) heeft samen met twee andere Duitse collega's uit de groep, Merit Zloch (harp) en Ralf Gehler (doedelzak) de prijs in de wacht gesleept met het nummer Geerd Olbarts. Het lied was een inzending van de Deutschland Radio Kultur in Berlijn.
Ruim dertig groepen en solisten vertegenwoordigden radiostations vanuit heel Europa. Onder hen onder andere Donal Lunny en Matt Molloy uit Ierland, de groep Tallari uit Finland, en naast de winnaars ook Musaraigne en Lode Vercampt uit België. Er waren twee categoriën: ‘authentiek' en ‘moderne interpretatie'.  Malbrook en de Belgen kwamen uit in de tweede categorie.