Podiumorganisatie Groeten Uit Oisterwijk verhuist na een uitzichtsloos conflict met cultuurcentrum Tiliander met haar serie concerten naar 't Boerderijtje tussen Oisterwijk en Haaren. Voor seizoen '05-'06 liggen al concerten vast van Dommelvolk, Helen Flaherty cs, Danny Guinan and Friends en Ambrozijn. Verder zitten in de pijplijn Alan Taylor en Dayna Kurtz en zijn er contacten met Ralph McTell, David Olney en Eugene Ruffolo. De serie concerten van dit seizoen wordt gewoon voltooid in de Tiliander.

Voor deze fraaie serie kleinschalige luisterconcerten met klinkende namen wordt in 't Boerderijtje een knusse theateropstelling gecreëerd met een capaciteit van 120 stoelen. Over een maandje denkt GUO volledig rond te zijn met haar sponsorwerving en programmering. Zo snel mogelijk daarna wil ze de reserveringsmogelijkheden voor entreetickets openstellen op een geactualiseerde website. Liefhebbers houden de komende weken www.do.nl/guo best scherp in het oog, want de organisatie verwacht dat enkele concerten snel uitverkocht raken. Vast staat in elk geval dat Dommelvolk (én surprise-act) met haar Brabo-volksmuziek de GUO-serie op zondag 16 oktober vrolijk komt inzegenen. Dommelvolk is overigens ook samen met Wè-nun Henk present op het voorlaatste GUO-concert in de Oisterwijkse Tiliander op 16 april aanstaande.


Vrijwilligers
GUO zit verlegen om enkele op concerten georiënteerde vrijwilligers die serieus willen participeren in haar organisatie. Welkom zijn zowel belangstellenden met bestuurlijke en beleidsmatige interesse als mensen die rondom GUO-concerten allerlei hand- en spandiensten willen leveren. "Ik zou zelf graag een stevige stap richting achtergrond willen zetten", aldus Creusen voor wie GUO praktisch een full-time investering is geworden buiten zijn full-time loondienstverband en gezinsleven met vier pubers om.

Meer info en aanmeldingen vrijwilligers: Podiumorganisatie Groeten Uit Oisterwijk. GUO-foon: 013 - 5210175, www.do.nl/guo e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..