Laatste nieuws
Shantalla
stopt er na zes jaar mee. De in België woonachtige Ierse en Schotse muzikanten van deze succesvolle groep hebben al enkele weken geleden de knoop doorgehakt, maar het nieuws is nog steeds niet officieel  naar buiten gebracht. Geplande concerten zouden nog grotendeels worden afgewerkt, zoals 7 mei bij GUO in Oisterwijk, 5 juni op het Blue Dew Folkvillage in Zwolle en 2 juli op het festival Na Fir Bolg in Vorselaar.

De muzikanten van Shantalla zijn de laatste tijd  druk met solo- en nevenprojecten.  Zo heeft violist  Kieran Fahy  met zijn nieuwe Frans/Ierse groep Valerio het album The Humours of Altan opgenomen en treedt hij op met die companen: 
Julie Biget (zang, gitaar, mandoline, bouzouki en Bodhran), Serge Desaunay (accordeon) en Julien Favreuille (sopraansax).

Van zangeres Helen Flaherty verscheen bij Wild Boar het fraaie solo-album'Oft Times I've been Cheery'. Ze treedt bovendien op in duo's en trio waarbij zij werkt met mensen als Philip Masure, Aidan Burke, Dave Munnelly en anderen. Zie ook: www.helenflaherty.be
Gerry Murray (accordeon, bouzouki, whistle, zang) werkt als gastmuzikant samen met o.a. Daithi Rua en is actief in tal van workshops (zie ook: www.gerrymurray.com)
Joe Hennon (gitaar, zang) stond met zijn Shantalla-maat Michael Horgan (uilean pipes, fluiten) en David Munnelly, Jim Hioggings en Julia Smith in de studio voor de opnamen van het thema van het tv-station van de Europse Commissie. Bovendien is Hennon als gastmuzikant actief in verschilende formaties waaronder de Nederlandse band Omnia.

Shantalla is sinds de Schotse zangeres Helen Flaherty zich vier jaar geleden bij de vier Ierse instrumentalisten voegde, gegroeid als collectief. Helen Flaherty was al snel het innemende boegbeeld van de groep. Ze zei eens: "We hebben helemaal niet de intentie om er rijk en beroemd mee te worden. We spelen folk omdat we van die muziek houden. We vinden het soms net zo mooi om ergens bij iemand in de keuken voor zes mensen te spelen als in een theater voor zeshonderd man publiek. Maar het is natuurlijk wel leuk om te constateren dat de interesse voor onze muziek groeit en dat niet alleen onze ouders en andere familieleden weten dat we een nieuwe plaat hebben gemaakt."

Discografie van Shantalla:
Traditional Irish Music/Sean Talamh - ARC Music 1993 (met Fahy en Horgan)
Shantalla - Wild Boar Music 1998
Seven Evenings, Seven Mornings - Wild Boar Music 2002