Over de legendarische Amerikaanse folkzanger/banjospeler Derroll Adams is een ducumentaire gemaakt onder de titel: I was born in Portland Town. Deze documentaire beleeft haar avant-première op vrijdag 11 maart vanaf 20 uur in Cultureel Centrum Jacques Franck aan de Waterloose Steenweg 94 in St. Gillis, Brussel.

Na het album Banjoman (A tribute to Derroll Adams - Blue Groove CD 1420) uit 2002 is dit opnieuw een eerbetoon aan deze Amerikaanse performer. Op dat album brachten Ramblin' Jack Elliott, Arlo Guthrie, Donovan, Dolly Parton, Ralph McTell, Hans Theessink, Allan Taylor, Billy Connolly, Tucker Zimmerman, Youra Marcus, Wizz Jones en Happy Traum songs van het repertoire van Derroll Adams. Zelf is Derroll Adams op 'Banjoman' te horen in één van zijn gedichten: a profound and beautiful sadness.

Derroll Adams kwam in 1958 naar België. Na vele omzwervingen vond hij een vaste stek in Antwerpen. Van daaruit had hij een belangrijke invloed op het Europese folkgebeuren. Hij overleed in Antwerpen in 2000 op 75-jarige leeftijd.

Het plan voor de documentaire ontstond in 1998. Filmmaker Patrick Ferryn is een aantal jaar bezig geweest om een groot aantal bekenden en collega's van Adams op te zoeken en te interviewen. Onder hen Arlo Guthrie; Donovan, roadbuddy Ramblin Jack Elliott; Frank Hamilton, Wizz Jones;  Finbar Furey, Allan Taylor, Hans Theessink; Tucker Zimmerman. Frank Hamilton, Pete Seeger en Colin Wilkie.

De film zal vertoond worden op RTBF (franstalige omroep in België) VRT (nederlandstalige omroep België); BBC 4; DK TV (deense televisie). Er lopen ook onderhandelingen met andere Europese TV Stations en met Amerikaanse zenders. Later zal er dan ook een koop-dvd op de markt komen.

De Frans-talige titel van de documentaire is: L'Homme au Banjo'. Director: Patrick Ferryn, camera: Michel Baudour, editor: Denise Vindevogel. Coproductie van Caboose Productions, Cinémotion, l'Archipel, CBA en RTBF.