In Brussel zijn de winnaars bekend gemaakt van de jaarlijkse Belgische ZAMU-awards. Het zijn zeer gewilde prijzen omdat de winnaars worden aangewezen door hun collega-muzikanten. Think of One (dit jaar op Route 05 in Tilburg) troeft Daau, Durango en Troissoeur af in de categorie Roots. Raymond van het Groenewoud is bekroond met de Lifetime Achievement Award.

Onder de kanshebbers voor een ZAMU-award waren ook Wouter Vandenabeele (Ambrozijn, Olla Vogala, Laïs, etc) in de categorie Componist/auteur en Eva Deroovere (ex-Kadril, Oblomow, Kleine Blote Liedjes) in de categorie Zang. Zij sleepten de awards net niet binnen. Voor Deroovere is het al het tweede achtereenvolgende jaar dat ze net naast de prijs pakt. Vorig jaar was ze ook genomineerd, maar toen ging de award voor beste zanger(es) naar Hooverphonic-zangeres Geike Arnaert. In de categorie Roots waren dit keer genomineerd Think of One, Daau, Durango en Troissoeur.

De liedjes en albums van de winnaars van de Zamu Music Awards 2004 kunnen vanaf nu legaal gedownload worden via www.zamu-awards.be. De prijzen voor de singles en albumnummers variëren tussen 0,89 en 1,19 euro. Het gaat om een initiatief van de organisator Muziekcentrum Vlaanderen en Free Record Shop. De actie moet de winnende artiesten commercieel ondersteunen en het grote publiek legale downloads van Belgisch muziektalent aanbieden.
De Zamu Music Awards werden gisteravond in de AB in Brussel uitgereikt. Op zondag 20 februari zendt de VRT-tv Canvas de uitreiking uit.



Hier alle award-winnaars per categorie. De eerstgenoemde is de uiteindelijke winnaar geworden.
Auteur/componist: PIET GODDAER, FLIP KOWLIER, WOUTER VANDENABEELE, ARNE VAN PETEGEM.
Roots: THINK OF ONE, DAAU, DURANGO, TROISSOEUR.
Muzikant: STEVEN DE BRUYN, JEF NEVE, MAURO PAWLOWSKI, KOBE PROESMANS
Live: CLOUSEAU, ARNO, STIJN, TRIGGERFINGER.
Album: VICTORY (Daan). ANOTHER LONELY SOUL (Novastar), A SONG ABOUT A GIRLS (Zita Swoon), THE SAILOR NOT THE SEA (Ozark Henry), Zang: MARIE DAULNE, EVA DE ROOVERE, JASPER STEVERLINCK, JOOST ZWEEGERS.
Focus: GABRIEL RIOS, A BRAND, LEKI, STIJN.
Populair: NATALIA, CLOUSEAU, GENE THOMAS, SWEET COFFEE.
Pop/rock: ZITA SWOON, DAAN, SOULWAX, ZORNIK.
Dance: STIJN, JUNIOR JACK, MILK INC., ULTRASONIC 7.
Videoclip: SADNESS (Stash), E-TALKING (Soulwax), JUMPNEEDLE (Magnus), SCARED OF YOURSELF (Zornik).